Gazdaság

Így tudnak a nagy-britanniai magyarok letelepedni a Brexit után


Közzétette a brit belügyminisztérium a pontos feltételekre vonatkozó tervezetét.

Thu, 21 Jun 2018 15:28:00

Bővebben…

Vádat emeltek Netanjahu éttermi rendelésekkel ügyeskedő felesége ellen


Sara Netanjahu az ügyészség szerint drága éttermekből is rendelt ételt, pedig a miniszterelnöki rezidenciának van szakácsa. Felelősségre vonják a rezidencia vezetőjét is, aki a vád szerint részt vett a csalásban és a számlák meghamisításában.

Thu, 21 Jun 2018 14:24:00

Bővebben…

Több mint 4 millióan haltak meg a légszennyezettség miatt 2016-ban


2016-ban a világ városi lakosságának 91 százaléka szívott olyan levegőt, amely nem felelt meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szállópor-határértékére vonatkozó levegőminőségi irányelveinek.

Thu, 21 Jun 2018 14:12:00

Bővebben…

Megvan, hogy a következő félévben mennyire adósodnak el a diákok

A Diákhitel Központ közzétette a diákhitel kamatát.

Thu, 21 Jun 2018 14:05:00

Bővebben…

Mi lesz most: hiánycikk lehet a sör a vb idején Angliában

Ammóniahiány van, ez okozza a szén-dioxid-hiányt egyébként Európa több országában.

Thu, 21 Jun 2018 12:12:00

Bővebben…

10 évig állt üresen Orbán kórháza, melyet inkább a Testnevelési Egyetemnek adtak – a sportolóknak meg itt kell gyógyulni

A válság után szőnyeg alá söpört, félig elkészült Sportkórház épületét Mocsai Lajosék egyeteme vitte, a Sportkórházat pedig egy lepukkant épületbe költöztették. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly azt ígérte, hogy a magyar sportolóknak világszínvonalú, komplex sportegészségügyi szolgáltatásokat biztosítanak majd az új helyen. A felújítás még tart, az eddig elért eredmények viszont magukért beszélnek.

Thu, 21 Jun 2018 11:48:00

Bővebben…

Teljessé válhat Oroszország és Kína összeborulása

Thu, 21 Jun 2018 11:15:00

Bővebben…

Eurómilliárdokat nyertek a németek a görögök megmentésén

A német kormány összesítette a kamatjövedelmet.

Thu, 21 Jun 2018 11:11:00

Bővebben…

Egyetlen ábra arról, hol van Magyarországon a legtöbb diplomás

Ha valaki faluban él, harmadakkora esélye van diplomáig eljutni, mint egy budapestinek.

Thu, 21 Jun 2018 10:45:00

Bővebben…

Nem tudott azonnal fizetni, elbukta a lakást

Hiánycikké válnak a lakások a felkapott városközpontokban, árlicitre készülhet, aki ilyet akar venni.

Thu, 21 Jun 2018 10:38:00

Bővebben…

Három öregdiák dobta össze az 1,2 milliárdot a sárospataki gimnázium sportcsarnokára, egyikükről el is nevezték

Az alapkőletételtől számított egy éven belül készült el a sárospataki református gimnázium új, 3183 négyzetméter alapterületű, Wáberer Sportcsarnoknak nevezett arénája.

Thu, 21 Jun 2018 10:30:00

Bővebben…

Mélyben a forint, de a kormány nem aggódik

Megszólalt Varga Mihály a forintgyengüléssel kapcsolatban.

Thu, 21 Jun 2018 09:49:00

Bővebben…

Eladja a világutazó lány a buszlakást, ami jobban néz ki, mint sokunk otthona

Jessie Lipkin az eBay-en vadászta le az 1966-os GMC-buszt, melyet háromévnyi munkával saját kezűleg épített át lakássá.

Thu, 21 Jun 2018 09:42:00

Bővebben…

Kiderült, miért mosolygott a vereség ellenére a szaúdi trónörökös Putyin mellett a focivébén

Mohamed bin Szalman trónörökös fesztelenül beszélgetett a díszpáholyban Putyin elnökkel, miközben az oroszok szétzúzták Szaúd-Arábia válogatottjának reményeit a futball-világbajnokságon. Nemcsak diplomáciai udvariasságból mosolygott a sivatagi királyság tényleges vezetője, hanem azért, mert sikerült létrehoznia az amerikai-orosz-szaúdi szövetséget, amely meghatározhatja a jövőt – és nemcsak az olajpiacon.

Thu, 21 Jun 2018 09:34:00

Bővebben…

Kevesebb lakáshitelt kaphat, aki kockáztat

Ha az új szabályok szerint egy átlagfizetéssel 20 éves futamidőre veszünk fel kölcsönt és a kamatokat 10 évig rögzítsük, akkor akár 16-17 millió forintos lakáshitelt kaphatunk. Ha viszont a 20 éves futamidejű kölcsönünk törlesztőrészletét maximum öt évre szeretnénk fixálni, akkor egy átlagfizetéssel csak 10 millió forintos hitelre lehetünk jogosultak.

Thu, 21 Jun 2018 08:46:00

Bővebben…

Beszakadt a forint: már 326 egy euró

Közel a történelmi csúcs.

Thu, 21 Jun 2018 08:11:00

Bővebben…

Egymilliárdot költöttek új focisták vásárlására Felcsúton

Összesen 2,7 milliárd forint ment el tavaly új játékosok igazolására az NB I-ben szereplő csapatoknál. Mit gondol, ki költötte el a legtöbb pénzt? Igen, az.

Thu, 21 Jun 2018 06:52:00

Bővebben…

Patkányok rágtak szét ötmillió forintot egy bankautomatában

Ilyet még nem láttak az elromlott ATM-hez kiérkező szerelők.

Thu, 21 Jun 2018 05:15:00

Bővebben…

Európa negyedik legolcsóbb helye Magyarország

Európa legolcsóbbjai közé került a magyar alkohol, de a ruhákat sem sok helyen lehet az itteninél kevesebb pénzért megvenni.

Thu, 21 Jun 2018 04:45:00

Bővebben…

Még mindig nem untuk meg Horvátországot

Továbbra is a horvát, a görög és a török nyaralóhelyek a legnépszerűbbek a külföldi vakációt tervező magyarok körében, és ismét egyre többen fizetnek be egyiptomi utazásra.

Thu, 21 Jun 2018 03:39:00

Bővebben…

Varga Mihály szerint folytatódó felzárkózásra utalnak a kereseti adatok

Az első 4 hónap kereseti adatai alapján folytatódik a bérfelzárkózás és csökkennek a jövedelmi különbségek – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában a legfrissebb kereseti adatokra reagálva.

Bővebben…

Elutasítja a szakszervezeti szövetség a cafeteria-rendszer módosítását

Elutasítja a cafeteria-rendszer módosítását a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és egyeztetést sürget a tervezetről a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának összehívásával.

Bővebben…

Az államháztartás 1187,5 milliárd forint hiánnyal zárt az év első öt hónapjában

Az államháztartás központi alrendszere 1187,5 milliárd forint hiányt mutatott az év első öt hónapjában – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel szerdán.

Bővebben…

Jelentős átalakuláson esik át a cafeteria-rendszer

Egyedül a SZÉP-kártya marad meg a jövőben kedvező adózású cafeteria-elemként az adótörvény módosításáról szóló törvényjavaslatban foglaltak szerint.

Bővebben…

Oroszország pótvámokat vet ki amerikai termékekre

Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta – jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.

Bővebben…

A NAV közzétette a júliusban elszámolható üzemanyagárakat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Bővebben…

Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél – a vásárlói jelzések szerint – vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették. A forgalmazó – a hatóság jelzése alapján – saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket.

Bővebben…

Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban

Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben, Bulgária lemaradása pedig a középmezőnyhöz képest is rendkívül nagy – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, előzetes jelentésből.

Bővebben…

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon kedd reggel: az euróval szemben stagnált, a dollárral szemben erősödött, míg a svájci frankhoz és a japán jenhez képest gyengült.

Bővebben…

A pénzügyi válság óta nem volt ilyen gyenge a brit gazdaság

A brit gazdaság növekedési kilátásai a globális pénzügyi válság és az azt követő recesszió óta nem voltak olyan gyengék, mint most, és ennek több más tényező mellett a Brexit-folyamatot övező bizonytalanság is az oka – áll a Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) hétfőn ismertetett új, lefelé módosított előrejelzésében.

Bővebben…

Évről évre egyre kevesebb málna terem

A magyar málnatermesztés évről évre csökkenő tendenciát mutat, idén kevesebb, mint ezer tonna málnát takaríthatnak be a 200 hektárnyi termőterületről, amelynek csak a fele elfogadható színvonalú ültetvény – közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke.

Bővebben…

Előzetes letartóztatásba helyezték az Audi igazgatótanácsának elnökét

Előzetes letartóztatásba helyezték hétfőn az Audi német autógyártó társaság igazgatótanácsának elnökét a tulajdonos Volkswagen csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben.

Bővebben…

Elindultak a szabadkereskedelmi tárgyalások Ausztrália és az EU között

Elindultak hivatalosan a szabadkereskedelmi tárgyalások az Európai Unió és Ausztrália között.

Bővebben…

2022-ig 4000 milliárd forintot fordít a kormány közúti és vasúti fejlesztésekre

A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Mogyoródon.

Bővebben…

Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a Mol

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a fővárosi önkormányzat és a Mol-csoport – a dokumentumot Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója írta alá pénteken Budapesten.

Bővebben…

KSH: áprilisban 14 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Áprilisban az építőipari termelés 14,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben…

Veszélyes gyerekjátékokat vontak ki a forgalomból

A fogyasztóvédelmi hatóság 38 gyerekgondozási cikket, játékot, etetőszéket vont ki a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívott.

Bővebben…

A gazdasági társaságok is hasznot húzhatnak a foci vb-ből

A gazdasági társaságok is hasznot húzhatnak az oroszországi labdarúgó világbajnokságból, mivel közülük néhányan a világ nagy tőzsdéin jegyzett cégek, akik sokak számára elérhető részvényekkel rendelkeznek – közölte a Saxo Bank az MTI-vel.

Bővebben…

Csökkent az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 2 forinttal csökkentette szerdától a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

Bővebben…

Átlagosan 194 ezer forintot költenek nyaralásra a magyarok idén

A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot tervez költeni az utazásra – derül ki a K&H Bank felméréséből.

Bővebben…