ga('send', 'pageview');

Hírkereső:


Írja be miről szeretne hírt olvasni:


Gazdaság

Szél Bernadett: Magyarország kis Svájc lehetne


Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint Európa iszonyatosan gyorsan száguld az okos forradalom szárnyain, miközben itthon Orbán Viktor megközelítései felett eljárt az idő.

Thu, 19 Oct 2017 20:08:00

Bővebben…

Németországból hozatott meglepetést egy volt beteg a halasi kórházba


Száz kórházi ágy, matracok, éjjeli szekrények, munkaruhák voltak a kamionokban.

Thu, 19 Oct 2017 19:46:00

Bővebben…

Valamiben egyetért Orbán Viktor az EU menekültpolitikájával


Békés hangulatban kezdődött az EU-csúcs, bár nagy előrelépés nem is várható a kétnapos brüsszeli találkozón.

Thu, 19 Oct 2017 19:24:00

Bővebben…

Havat készíttet Peking a téli olimpiához külföldi profikkal

Hóügyekkel foglalkozó munkacsoportot állított fel a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottsága.

Thu, 19 Oct 2017 17:02:00

Bővebben…

Amikor Orbánék a magyar gazdaság száguldásával példálóznak, érdemes volna rápillantani Romániára

Jelenleg Románia az Európai Unió leggyorsabban, évi 6 százalékkal növekvő gazdasága, ahol az ipari termelés idén több mint 8 százalékkal bővült – mondta Mihai Tudose román kormányfő az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma által Bukarestben megrendezett Trade Winds befektetői fórumon.

Thu, 19 Oct 2017 15:36:00

Bővebben…

Azt ígérik, márciusra készen lesz a Vakok Kertje, így néz majd ki – fotó

A Városligetben található Vakok Kertje elkerített marad, egyedi kártyás rendszerrel végzik majd a beléptetést. Az alapstruktúra marad, de mindent felújítanak. Egy akadálymentes épületet is felhúznak, benne mellékhelyiséggel.

Thu, 19 Oct 2017 15:15:00

Bővebben…

Közös akcióban az Auchan, CBA, Metro, Spar és a Tesco

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány – jelentette be Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Thu, 19 Oct 2017 14:50:00

Bővebben…

Rejtélyes kék doboz jelent meg egy szegedi trolin

A szegedi villamosokon, trolikon és buszokon kék dobozok jelennek meg, ezekhez kell a bankkártyát érinti. Aki így vesz majd jegyet a tesztidőszak után, jobban jár, mintha a sofőrnél váltaná meg, ott 80 forinttal drágább lesz ugyanis.

Thu, 19 Oct 2017 14:39:00

Bővebben…

Hungarikumokat égethetnek az agyunkba a köztévé Híradója előtt

A Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell majd helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a bizottság tagja a Hungarikumok Klubjának idei harmadik rendezvényén.

Thu, 19 Oct 2017 13:04:00

Bővebben…

Mutatunk egy országot, ahol a koldus is bankszámlára kapja az alamizsnát

Teljesen eltűnhet a készpénz a következő évtized végére Svédországban. De mi köze mindehhez a koldusnak és az ABBA egykori sztárjának?

Thu, 19 Oct 2017 12:38:00

Bővebben…

Bloomberg vélemény Orbánról, Erdoganról: az autokrata vezérek nem akarnak gondolkodó embereket látni

Ezért küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Erdogan török elnök a független oktatás ellen. De nem fognak nyerni- állítja Leonid Bershidsky, aki a Bloomberg üzleti hírügynökség weboldalán fejti ki a véleményét a két furcsa rendszerről, mely meglepően hasonlóan cselekszik az oktatás terén.

Thu, 19 Oct 2017 11:06:00

Bővebben…

Budaörs hadat üzent az államnak, de most vesztésre áll

Tovább folytatódik a vita arról, hogy jogalkotással okozott kárért perelhető-e az állam. A bírói gyakorlat szerint nem, s ennek megváltoztatására egyelőre kevés a remény.

Thu, 19 Oct 2017 10:14:00

Bővebben…

Megmagyarázta a MÁV-vezér, miért annyi a menetidő, mint a Monarchia idején

Túl sok az utas és a vonat, ezért nem gyorsult a közlekedés a MÁV vezérigazgatója szerint.

Thu, 19 Oct 2017 09:49:00

Bővebben…

Tízmilliárdos reklámszerződésekkel tömi az állam a Sorost és a migránsokat ekéző médiumokat

Idén január és június között az egy évvel korábbinál másfélszer többet, listaáron 36,4 milliárd forintot költött az állam reklámokra a Kantar Média adatai szerint. Az összeg fele mindössze tíz médiumnál landolt, amelyek közül kilenc kormányközeli tulajdonosi körnél van.

Thu, 19 Oct 2017 09:41:00

Bővebben…

A Johnson & Johnson most nyert a rákvádas hintőpor perviharában

Illetékesség hiányában utasította el a Missouri fellebviteli bíróság egy alabamai asszony kártérítési keresetét a Johnson & Johnson nevű óriáscég ellen. Az asszony petefészekrákban hunyt el 2015-ben, az ügyében eljárók 72 millió dollárt követeltek, arra hivatkozva, a Johnson & Johnson által gyártott púder, illetve a cég más termékei hozzájárultak a betegség kialakulásához. A keresethez további panaszosok is csatlakoztak.

Thu, 19 Oct 2017 08:42:00

Bővebben…

Majdnem 300 ezer forintra mérték a magyarok átlagfizetését

Egy év alatt 13 százalékkal nőttek a bruttó átlagfizetések. A költségvetési szférában dolgozók már több pénzt vihetnek haza, mint a vállalkozások munkatársai.

Thu, 19 Oct 2017 07:50:00

Bővebben…

Jöhetnek a távol-keleti vendégmunkások az építőiparba?

Akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát.

Thu, 19 Oct 2017 04:12:00

Bővebben…

Matolcsyék megbírságolták az állami fejlesztési bankot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsősorban a hitelkockázatokra és a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályok megsértése, illetve a vállalatirányítás hiányosságai miatt 12 millió 800 ezer forint felügyeleti bírságra büntette az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-t.

Wed, 18 Oct 2017 16:18:00

Bővebben…

Hét dolog, amit minden nyugdíjasnak tudnia kell Orbánék év végi pénzosztásáról

Több mint harmincezer forintra számíthat egy átlagos magyar nyugdíjas az év végén: a nyugdíjprémium és a korrekció mellett újra érkezhet az orbáni Erzsébet-utalvány is. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Wed, 18 Oct 2017 13:50:00

Bővebben…

Elszámolták magukat Szíjjártóék

Hozzászámolták az idei növekedéshez a tavalyi kiesést, így szerintük a kukoricavetőmag oroszországi exportja a duplájára nőtt, holott legfeljebb 10-20 százalékos volt a növekedés a szakemberek szerint.

Wed, 18 Oct 2017 13:40:00

Bővebben…

Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány

Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány a profession.hu felmérése szerint, az állásközvetítő portálon 2017 harmadik negyedévében meghirdetett 35 ezer állás új rekordot jelent.

Bővebben…

Újabb rekord dőlt meg a hazai használtautó piacon

Ez év harmadik negyedévében mintegy 180 ezer használtautó adásvétele zajlott, szemben az előző negyedévi 173 ezerrel. Eközben az átlagárak is 3,2 százalékkal kúsztak feljebb, mondta el Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetője. A legkeresettebb használtautó az Opel.

Bővebben…

Börtönből irányítja majd Csehországot az új miniszterelnök?

Hétvégén tartják a parlamenti választásokat Csehországban. A választást valószínűleg az ANO mozgalom nyeri, ám a történet érdekessége, hogy a párt vezetője Andrej Babis ellen már nem csak nyomozás folyik, de mentelmi jogát is felfüggesztették és vádirat is elkészült ellene.

Bővebben…

10 ezer forintos Erzsébet-utalványt és prémiumot kapnak a nyugdíjasok

Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Idősek Tanácsa ülésen, az Országházban. A miniszterelnök kiemelte: „Olyan országot akarunk építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodunk”.

Bővebben…

Közel 5000 Kárpát-medencei középiskolás indul az 5. PénzSztár Versenyen

1240 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével, október 12-én indult a PénzSztár verseny. Az idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a verseny, ahol a győztes csapat tagjai fejenként 100 ezer forintot és egy-egy okostelefont vihetnek haza.

Bővebben…

Egyre kevesebb hazai karfiollal, brokkolival és kelkáposztával találkozhatunk

A klimatikus viszonyok változásával meglehet, hogy az elkövetkező években egyre kevésbé találkozunk majd hazai karfiollal, brokkolival és kelkáposztával, már eddig is 40 százalékkal csökkent a termőterület – írja a Magyar Idők.

Bővebben…

Orbán: megvédjük Európa külső határait és átjárhatóvá tesszük a belsőket

Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a komáromi Monostori erődben a új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen, ahol a szlovák miniszterelnökkel közösen mutatták be a híd terveit.

Bővebben…

A prémium irányba indult el az Apple, csak nehogy önmaga kokurenciájává váljon

Szeptemberben fontos bejelentések érkeztek az Apple háza tájáról, így ismét a befektetők figyelmének a középpontjába került. Az új termékek kapcsán azt látni, hogy a cég a prémium irányba indult el, ez pedig kockázatokat hordozhat, a befektetők egyelőre óvatosnak látszanak.

Bővebben…

Mozgalmas hét küszöbén állunk

A héten számos piacmozgató eseményre kerül sor, így többek között a spanyol-kalatán ellentétre, a kínai pártkongresszusra és a Moody’s lehetséges felülvizsgálatára figyelünk – mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Bővebben…

Több bizonytalanságI faktor kedvezhet az olajnak a héten

A bizonytalan világpolitika igencsak kedvez az olaj kurzusának. Az egyik ilyen tényező, az az iraki és a kurd ellentétek kicsúcsosodása, a másik pedig, hogy Trump elnök nem hitelesítette az iráni megállapodást. Nagy rá az esély, hogy a WTI elérheti az 54-55 dolláros szintet.

Bővebben…

Az EU lakosságának közel egynegyedét fenyegeti elszegényedés

Az Európai Unió lakosságának 23,4 százalékát, 117,5 millió embert fenyegetett tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) által hétfőn kiadott jelentés szerint.

Bővebben…

Nem látszik a kiút a munkaerőhiányból rövidtávon

Jelentősen növekedett azon KKV cégvezetők aránya, aki komoly problémának gondolja a munkaerőhiányt és emellett meglehetősen kevésnek ítélik meg a kormány ez ellen való törekvését. A megkérdezettek szerint nem elég a minimálbér emelése a probléma rövidtávú kezelése érdekében.

Bővebben…

Jövőre akár azonnal megérkezhet az átutalt pénz

A bankoknak sokkal élesebb versenyre kell felkészülniük a jövőben, ehhez a mostaninál korszerűbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, ennek egyik első lépéséként 2019 második felében Magyarországon bevezetik az azonnali fizetések rendszerét – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőinek az MTI-hez eljuttatott tanulmányából.

Bővebben…

Most Lengyelországban vetődött fel az óraátállítás eltörlése

Újabban Lengyelországban merült fel az óraátállítás megszüntetésének lehetősége, amelyet a Napi.hu szerint egy parlamenti bizottság is támogat. A kezdeményezők azzal érvelnek, hogy az átállás növeli a szívrohamok, a depresszió, valamint az autóbalesetek kockázatát.

Bővebben…

Magasabb béremelkedés jöhet

A kormány és a versenyszféra állandó konzultációs fórumának novemberi ülésén újabb intézkedések kerülhetnek napirendre a magasabb béremelkedés érdekében, a kormány pedig a Magyar Idők értesülése szerint az 1,5 százalékos munkaerő-piaci járulék eltörlését is megfontolja.

Bővebben…

Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel

Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel pénteken a béremelésről és a létszámbővítésről.

Bővebben…

Félig önkiszolgáló bankfiókkal újít az Erste Bank Újbudán

Az Erste új fiókjában eltűnnek a papírok és a pultsorok, a bank nyitott térré válik, az ügyintézés felgyorsul és egyszerűsödik, jelentősen csökken az adminisztrációra fordított idő – ezt ígéri a pénzintézet a pilot projekt kapcsán, melynek újbudai megnyitóján jártunk.

Bővebben…

Szorosabb együttműködést kötött a magyar állam az SAP-vel

Szorosabban folytatja együttműködését az SAP Hungary Kft. és a Magyar Kormány. Ablonczy Balázs, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az anyavállalat szereti hazánkat és tovább tervezi a növekedést. Az itteni alkalmazottak száma több száz fővel nőhet a következő években.

Bővebben…

Több mint 1,2 milliárddal tartozik a NAV-nak egy magánszemély

Kilencven adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a harmadik negyedévben, közülük öttől követel a bírságokkal együtt 1 milliárd forint feletti összeget, egyikük egy magánszemély.

Bővebben…

Megkezdődik az M8-as gyorsforgalmi út tervezése

Megkezdődik az M8-as gyorsforgalmi út előkészítése; az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentelei-hídig, onnan Kecskemétig tartó út tervezésére, hatástanulmányok készítésére, a szükséges engedélyek beszerzésére több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre

Bővebben…