ga('send', 'pageview');

Időjárás

Időjárás

Budapest időjárása

Felhős 6 °C H K Sze Cs
Felhős Túlnyomóan felhős Foltokban felhős Záporok
Felhős
Szél: iránya D, sebessége 16 km/óra
Páratartalom: 70% 14 °C 8 °C 15 °C 3 °C 5 °C -1 °C 7 °C 6 °C

Írd be a helység, város nevét a pontos időjárásért:

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg


Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a jövő hét első napjaiban – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hét elején akár 18 fok is lehet, a hét második felében ismét lehűlés jön, havas eső, hó is eshet.

időjárás bővebben…

Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat


Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

időjárás bővebben…

Vasárnap a napsütés mellett viharos széllökésekre is számíthatunk


Vasárnap a hideg éjszakát követően eleinte száraz, majd nyugat felől több fokkal enyhébb, nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe.

időjárás bővebben…

Az eső meghozza a hétvégére ígért lehűlést

időjárás4

Az érkező frontrendszer szombaton lassan kelet felé mozog tovább, mögötte több fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Az eső mellett egyre többfelé havas esőre, havazásra is számíthatunk, a Tiszántúlon vált át legkésőbb a halmazállapot. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

időjárás bővebben…

Eső, havazás és köd miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

időjárás5

Nagy mennyiségű eső, havazás, illetve tartós köd miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a pénteki, illetve a szombati napra.

időjárás bővebben…

Hétvégén ismét havazhat

időjárás6

Többnyire borús, felhős időre számíthatunk a hét hátralevő részében, csütörtök hajnalban nagy területen köd is várható. Szombaton és vasárnap egyaránt havazhat, mindkét napon többnyire felhős lesz az ég.

időjárás bővebben…

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

időjárás7

Hétfő este ónos eső várható a Dél-Dunántúlon és a Duna–Tisza közén, napközben pedig ismét több helyen lehet csapadékra számítani – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

időjárás bővebben…

Folytatódik a borús, hideg téli idő

időjárás8

A következő napokban folytatódik a hideg, borús, csapadékos, téli idő, mínuszokkal. Csupán a hét második felében várható némi napsütés, helyenként akár 10 Celsius-fok körüli maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Mediterrán ciklon borzolja a kedélyeket vasárnap

időjárás9

Vasárnap mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medencét, amely középpontjával tőlünk keletre vonul észak felé. A ciklon csapadékzónája a Nyugat-Dunántúl fölé várhatóan nem terjeszkedik át, másutt ugyanakkor nagy területen okoz hószállingózást, havazást. Elsősorban a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.

időjárás bővebben…

Felhős idő vár ránk szombaton

időjárás10

Nyugat felől anticiklon nyúlik be a Kárpát-medence fölé, ugyanakkor a keleti tájakon még frontálzóna húzódik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Hideg idővel kezdődik a december

időjárás11

Hideg idővel kezdődik a december: pénteken többfelé napközben is mínuszokra kell számítani, a leghidegebb órákban néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett viszont több helyen napsütéses, csapadékmentes lesz a hétvége időjárása, csak helyenként lehet eső, havas eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Néhol már húszcentis a hó

időjárás12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint többfelé 10, néhol 20 centiméter körüli hóvastagságot mértek csütörtök reggel. Budapesten és több megyében további havazásra, illetve sok esőre figyelmeztetnek.

időjárás bővebben…

Csütörtökön havazásra és sok esőre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

időjárás13

Csütörtökre havazás és jelentős esőzés miatt adott ki figyelmeztetéseket Budapestre és több megyére a meteorológiai szolgálat.

időjárás bővebben…

Ónos eső és havazás miatt figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

időjárás14

Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

időjárás bővebben…

A hegyekbe érkezik az első komolyabb hótakaró

időjárás15

A szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

időjárás bővebben…

Havazásra figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat

időjárás16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára két megyére sárga figyelmeztetést adott ki havazás miatt, mint írják, az érintett területeken 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

időjárás bővebben…

Téliesre fordul az időjárás a jövő héten

időjárás17

November utolsó napjaiban egyre téliesebbre fordul az időjárás. Az eső mellett többfelé várható havas eső, hó is. Lehűlésre is készülni kell: a leghidegebb órákban mínuszok várhatók, az északi völgyekben akár mínusz 10 fok is lehet, s néhol napközben is csak plusz 1-2 fok lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Havazást hozhat a hidegfront vasárnap

időjárás18

Hidegfront alakítja időjárásunkat. A front és csapadékzónája vasárnap fokozatosan kelet felé helyeződik, délelőtt északnyugaton megszűnik az eső, keleten még este is várható csapadék. Az Északi-középhegység magasabb részein havas eső, hó is esik majd. Erős, a Dunántúlon napközben helyenként viharos lökések kíséretében zúdul be a hideg levegő, a hőmérséklet a nappali órákban alig változik, északkeleten reggeltől csökken.

időjárás bővebben…

Szombaton hidegfront közelíti meg térségünket

időjárás19

Szombaton hidegfront közelíti meg térségünket. Az időjárás jellegében lényeges változás nem valószínű, nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de a köd a legtöbb helyen feloszlik. Szombaton a késő esti órákban a Dunántúlon elered az eső – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

időjárás bővebben…

Ismét sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

időjárás20

Szombatra is a fél országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

időjárás bővebben…