ga('send', 'pageview');

Időjárás

Időjárás

Budapest időjárása

Havazás 2 °C Sze Cs P Szo
Eső és hó Záporok Felhős Túlnyomóan napos
Havazás
Szél: iránya ÉK, sebessége 6 km/óra
Páratartalom: 91% 3 °C -2 °C 3 °C -1 °C 4 °C -6 °C 2 °C -9 °C

Írd be a helység, város nevét a pontos időjárásért:

Szerdán marad a borús idő, a havazás mellett már hófúvásra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat


Szerdán továbbra is borús időre számíthatunk, a csapadék intenzitása azonban már gyengül, és az ország északkeleti harmadán átmenetileg meg is szűnik.

időjárás bővebben…

Többnyire borult idő lesz kedden, több megyében havazásra figyelmeztetnek


Kedden többnyire borult lesz az ég, többfelé alakulhat ki havazás, havas eső, illetve eső is. Nappal a legenyhébb órákban -1 és +5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

időjárás bővebben…

A tél legerősebb lehűlése érkezik


A tél legerősebb lehűlése közelít – hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely keddtől ismét havazásra figyelmeztet.

időjárás bővebben…

A fél országra havazás miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

időjárás4

A keddi napra számos megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható havazás miatt.

időjárás bővebben…

Hétfő délutántól ismét felhősebb, csapadékos lesz az idő

időjárás5

Hétfő délelőtt még viszonylag napos idő várható, délutántól azonban egyre több és vastagabb lesz a felhőzet, és késő délutántól többfelé várható eső, havas eső, illetve hó is.

időjárás bővebben…

Jön a fagy, akár mínusz 15 fok is lehet

időjárás6

A következő napokban ismét többfelé várható csapadék, havas eső, havazás is. Többször lesz erős a szél, a hétvégén lehűlés is várható: néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Jelenleg nem okoz komoly gondokat a havazás, a közutak járhatóak

időjárás7

Egyelőre nem okoz komoly gondokat a havazás, a fő- és mellékutak burkolata jellemzően vizes, vannak latyakos, hókásás szakaszok is – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

időjárás bővebben…

Havazással kezdődhet, napsütéssel végződhet a vasárnap

időjárás8

Hullámzó frontzóna alakítja időjárásunkat. Vasárnap napközben egyre inkább a frontzóna északi oldalára kerülünk, délutánra megszűnik a csapadék, észak felől a felhőzet is felszakadozik.

időjárás bővebben…

Borús, felhős időre számíthatunk szombaton

időjárás9

Átmenetileg egy köztes anticiklon alakítja időjárásunkat, majd nyugat felől egy melegfront közelíti meg térségünket. Ennek hatására mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és estétől egyre több helyen számíthatunk esőre, havas esőre, havazásra.

időjárás bővebben…

Csapadékosabb, télies idő várható a hétvégén

időjárás10

A következő napokban ismét többfelé várható csapadék, eső, kisebb havazás. A havas, ködös területeken néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, míg másutt 7-8 Celsius-fokig is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Pénteken átmenetileg felhősebb idő várható

időjárás11

Pénteken északnyugat felől a felhőzet megnövekszik és megvastagszik, több helyen kisebb csapadék is kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt két megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a mai napra.

időjárás bővebben…

Csütörtökön több órára is kisüthet a nap

időjárás12

Csütörtökön már sokfelé számíthatunk napsütéses és csapadékmentes időre, a legmelegebb órákban 1 és 6 Celsius-fok között valószínű a hőmérséklet.

időjárás bővebben…

Mediterrán ciklon teszi csapadékossá szerdán időjárásunkat

időjárás13

Mediterrán ciklon mozog középpontjával a Kárpát-medencétől délre, kelet felé. Csapadékos, télies időjárásra számíthatunk. Kettős fronthatás terheli a frontérzékenyek szervezetét.

időjárás bővebben…

Csapadékos, borult időre számíthatunk kedden

időjárás14

Kedden egy mediterrán ciklon alakítja térségünk időjárását, túlnyomóan borult, többfelé csapadékos időre számíthatunk.

időjárás bővebben…

Havazás és hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést

időjárás15

Néhány megyére havazás és hófúvás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a keddi napra.

időjárás bővebben…

Hétfőn már borúsabb idő lesz

időjárás16

Hétfőn egyre nagyobb területen borul be az ég, többfelé már csapadék is várható.

időjárás bővebben…

Eső, havas eső, havazás is várható a jövő héten

időjárás17

A következő napokban visszatér a csapadékos, télies idő. Többször várható hó, havas eső, de ónos eső, eső is. A leghidegebb órákban jellemzően mínuszok lesznek, a hét második felében viszont melegedés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

időjárás bővebben…

Vasárnap is folytatódik a csendes, télies időjárás

időjárás18

Köztes magasnyomás alakítja térségünk időjárását, számottevő csapadék nem valószínű, folytatódik a csendes, nyugodt idő.

időjárás bővebben…

Csendes, nyugodt időre van kilátás szombaton

időjárás19

A hétvégén elkerülik térségünket az időjárási frontok, ezért csendes, nyugodt időre van kilátás, a hőmérsékletben sem számíthatunk lényeges változásra. Szombaton csak kevés helyen és inkább csak rövid időre, vasárnap azonban nagyobb területen és akár több órára kisüthet a nap.

időjárás bővebben…

Hétvégére a napsütés is visszatérhet

időjárás20

Pénteken elsősorban a Dunántúl keleti és középső részén várható hosszabb napsütés, majd a hétvégén, elsősorban vasárnap a legtöbb helyen kisüt a nap.

időjárás bővebben…