itthon

Most egy cikkcakkos győri járdán nevet az internet


Egy vízelvezető és egy villanyoszlop állt a járda útjában, ez lett az eredménye.

Thu, 21 Jun 2018 17:44:00

Bővebben…

Pénteken Budapestre jön az Európai Tanács elnöke


Donald Tusk látogatása mellett Orbán Viktor a V4-es csúcson arról is beszélt, hogy a visegrádi országok nem lesznek ott a vasárnapi brüsszeli minicsúcson, mert szerintük az Európai Bizottságnak nem dolga miniszterelnöki csúcstalálkozó szervezése.

Thu, 21 Jun 2018 16:27:00

Bővebben…

Az MTA bölcsész kutatóközpontja is üzent a kormánynak


Az MTA BTK bízik abban, hogy a kormány és az országgyűlés nem a kommunikáció alapvető szakmai normáit sértő sajtóközlemények, hanem, ahogyan más helyzetekben is megtörtént már, egymás autonómiáját tisztelő megbeszélések során hozza meg a magyar tudományos kutatások szervezetével, finanszírozásával kapcsolatos döntéseit.

Thu, 21 Jun 2018 16:02:00

Bővebben…

Bauer: Pogátsa és a balliberalizmus

Mi tekinthető valójában baloldalinak, és mitől sikeres egy kormányzás? Vélemény.

Thu, 21 Jun 2018 15:40:00

Bővebben…

Próbálkozhat bármivel az MSZP, amíg a hitelességét nem szerzi vissza, nincs esélye

Ha bármilyen politikai értékrendről vagy beállítottságról kérdezik a választókat, legtöbbször a szociáldemokrata álláspont kerül többségbe. Mégis a Fidesz nyeri a választásokat, a baloldal pedig soha nem látott mélységben. Erre az anomáliára kereste a választ egy friss tanulmány.

Thu, 21 Jun 2018 15:30:00

Bővebben…

Itt a döntés: lebontják a 73 lakásos Bihari utcai bérházat

A kőbányai fideszes városvezetés csütörtökön döntött arról, hogy lebontják a 73 komfortos önkormányzati lakást tartalmazó Bihari utcai lakóházat. Annak ellenére, hogy a híresen rossz közbiztonságú épületet 2005 és 2011 között 700 millió forintból újították fel.

Thu, 21 Jun 2018 15:22:00

Bővebben…

Semjén elmagyarázta, mi a közös a focistadionban és az egyházban

A Szeged-Csanádi Egyházmegye már most megkezdte a felkészülést a 2030-as ezeréves évfordulóra. Kaptak is 20 milliárd forintot, aminek közel a fele stadionra ment. Erre jött a semjéni logika.

Thu, 21 Jun 2018 15:07:00

Bővebben…

Egyelőre senki sem közvetíti élőben a pécsi közgyűléseket

A saját televízióval rendelkező vidéki városokban több évtizedes hagyománya van a közgyűlési közvetítéseknek, szinte teljesen természetes, hogy a képviselők kamerák előtt hozzák meg a döntéseket. A nehéz anyagi helyzetben lévő Pécsen egyelőre egy csatornán sincs ilyen közvetítés, egyelőre nem tudni, meddig.

Thu, 21 Jun 2018 15:06:00

Bővebben…

Brüsszel vizsgálja a Stop Sorost

Kötelezettségszegési eljárás is indulhat.

Thu, 21 Jun 2018 14:59:00

Bővebben…

Patyomkin műemlékvédelem: a kormány és az egyház együtt pusztítja Pest palotanegyedét

Állagmegóvási és felújítási munkálatokra kapott pénzt a józsefvárosi Károlyi–Csekonics kastély, amit viszont a homlokzat mögött teljesen visszabontottak.

Thu, 21 Jun 2018 14:30:00

Bővebben…

Hadházy Ákos nem adja vissza a mandátumát

Az LMP egykori társelnöke kilépett a pártból, amivel csak azt előzte meg, hogy jó eséllyel kizárják. De nem adja vissza a mandátumát, marad független.

Thu, 21 Jun 2018 14:29:00

Bővebben…

Eltörték a rendőrök a hatvani férfi bordáját, másfél milliós kártérítést kapott

Az Egri Törvényszék másfél milliós sérelmi díjat ítélt meg annak a hatvani férfinek, akit rendőrök bántalmaztak, és eközben eltörték a bordáját. Az áldozat a Magyar Helsinki Bizottság ügyfele. Az ítélet nem jogerős.

Thu, 21 Jun 2018 13:26:00

Bővebben…

Lesz, ahol a 30 fokos hőséget 15 fokos nappali csúcs váltja nemsokára

Közeleg a lehűlés, péntektől nagyot esik a hőmérséklet, és kifejezetten hűvösnek ígérkeznek a hajnalok hétvégén.

Thu, 21 Jun 2018 12:39:00

Bővebben…

Alkotmánybíróság: Alapvető jog a transznemű emberek nemének jogi elismerése

Mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet valósít meg, hogy a magyar jog nem biztosítja a letelepedett külföldi állampolgárok nemének jogi elismerését és a kapcsolódó névváltoztatást.

Thu, 21 Jun 2018 11:03:00

Bővebben…

Csúcsra ért a demokrácia: a Momentum örökbe fogadta a kecskeméti állatkert új szurikátáját

Hány lélegeztetőgépet lehetett volna ebből venni?

Thu, 21 Jun 2018 10:53:00

Bővebben…

Év elején költözik a Várba Orbán Viktor

A költözés folyamatosan csúszott, most megvan a céldátum.

Thu, 21 Jun 2018 10:02:00

Bővebben…

Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát

A madárra Hajdúszoboszló határában találtak rá, a Hortobágyi Madárkórházban látták el.

Thu, 21 Jun 2018 09:56:00

Bővebben…

Kocsis Györgyi: Középkor

Szubjektív lapajánló.

Thu, 21 Jun 2018 09:40:00

Bővebben…

Ifjabb Lomnici szerint a Stop Sorossal Magyarország függetlensége stabilabb lett

A CÖF világuralom-szakértője nyilván nem hagyhatta szó nélkül a menekültek világnapján elfogadott Stop Sorost, illetve az Alaptörvény-módosítást.

Thu, 21 Jun 2018 08:22:00

Bővebben…

Az ELTE is kiállt: támogatják a Figyelőben vegzált tudósokat

Az egyetem társadalomtudósai közleményben tudatták: remélik, hogy az MTA-nál dolgozó kollégáik továbbra is szabadon végezhetik munkájukat. Egyben támogatják azokat a tudósokat, akiket a Figyelő “pellengérre állított”, amiért kényes témákat kutatnak.

Thu, 21 Jun 2018 08:20:00

Bővebben…

Házi őrizetben marad a Dózsa György úti gázoló

Augusztus 21-ig meghosszabbította a tavaly a fővárosi Dózsa György úton történt halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizetét és fenntartotta a mozgásának ellenőrzését nyomkövetővel a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte honlapján a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Bővebben…

Bicske és Tatabánya között 12 kilométeren felújítják az M1-est június végétől

Bicske és Tatabánya között, a Győr felé vezető oldalon 12 kilométeres, egybefüggő szakaszon kezdődik felújítás hamarosan az M1-es autópályán, a terelés kiépítését június 28-án kezdik el – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Bővebben…

Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t

Az LMP online petíciót indított annak érdekében, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t.

Bővebben…

Orbán: Európának képesnek kell lennie megvédeni saját határait

A visegrádi négyek (V4 – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és Ausztria egyetértenek abban, hogy Európának képesnek kell lennie megvédeni a saját határait és biztonságot adni a polgárainak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a V4-kormányfők és az osztrák kancellár csütörtöki budapesti csúcstalálkozója után.

Bővebben…

Baleset miatt nagy a torlódás a pesti alsó rakparton

Baleset miatt nagy torlódás alakult ki a fővárosban, a pesti alsó rakparton csütörtök délután.

Bővebben…

Gulyás: tovább folytatódik az adócsökkentés

Egyértelműen tovább folytatódik az adócsökkentés Magyarországon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben…

Hatástalanították az Ötvenhatosok terén talált bombát, mindenki hazatérhet

Hatástalanították a budapesti Ötvenhatosok terén talált bombát, az útzárakat feloldották, mindenki hazatérhet otthonába – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Bővebben…

Gulyás: az ország szuverenitását és biztonságát garantálja az alaptörvény-módosítás és a Stop Soros

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország szuverenitását és biztonságának garantálását szolgálja az Országgyűlés által szerdán elfogadott hetedik alaptörvény-módosítás és a „Stop Soros” törvénycsomag.

Bővebben…

Halálos baleset történt a 66-os főúton Oroszlónál

Meghalt egy ember, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek csütörtök délelőtt a 66-os főúton Oroszló és Magyarszék között, ahol egy motor és egy személyautó ütközött – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Bővebben…

A 20 év alattiaknak megtérítik a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját

A kormány július elsejétől megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak a csütörtökön a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

Bővebben…

Alkotmánybíróság: szabályozni kell a letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatását

Az Alkotmánybíróság (Ab) mulasztásos alaptörvény-ellenességet állapított meg a jogszerűen letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatási eljárásával kapcsolatban, ezért felhívta az Országgyűlést, hogy év végéig szabályozza a kérdést – tette közzé csütörtökön az Ab a honlapján.

Bővebben…

Eljárás indult a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében

Több mint félmilliárdos költségvetési csalás gyanújával indult eljárás a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében. A pénzügyi nyomozók három embert őrizetbe vettek, kettőjük előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bővebben…

Idén különösen szigorú parlagfű-ellenőrzés jön

Ismét közeleg a parlagfűszezon, ami sokak életét keseríti meg évről-évre. Nemcsak az allergiásoknak érdemes azonban észben tartaniuk mindezt, hiszen idén minden eddiginél szigorúbb ellenőrzések jönnek a Magyar Hírlap szerint. A növényt június végéig kell kiirtani.

Bővebben…

Több házat kiürítenek a budapesti Ötvenhatosok terén talált bomba miatt

Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén. Csütörtök délelőtt az elszállítás idejére néhány utcát lezárnak, és több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-t.

Bővebben…

Felmentették Pálinkás Józsefet az innovációs hivatal éléről

Felmentették Pálinkás Józsefet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről június 30-i hatállyal – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben.

Bővebben…

Korlátozzák a forgalmat Budapest belvárosában a Red Bull Air Race miatt

Forgalomkorlátozás lép életbe csütörtöktől Budapest belvárosában a hétvégi Red Bull Air Race miatt, a lezárások következtében egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosul – közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Bővebben…

Bombát találtak a budapesti Ötvenhatosok terén, csütörtökön több házat kiürítenek

Bombát találtak építkezés közben szerdán Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtök reggel az elszállítás idejére több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál, valamint több utcát lezárnak – közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Bővebben…

Szigorú marad a magyar drogellenes szabályozás

Bár sokan ma is a drogliberalizációért küzdenek, a kormány továbbra is szigorúan fellép a kábítószerekkel szemben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek.

Bővebben…

MSZP: az alaptörvény-módosítás a bírói függetlenség elleni támadás

A parlamentben szerdán tárgyalt alaptörvény-módosítás sok mindenről szól, de kiemelten a bírói függetlenség, az igazságszolgáltatás függetlensége elleni támadásról – jelentette ki az MSZP elnöke Budapesten szerdán.

Bővebben…

Elfogadta a parlament a „Stop Sorost”

Elfogadta az Országgyűlés a kormány „Stop Soros” törvénycsomagját, amely alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.

Bővebben…