Üzlet

Amit a NAV-bekötésről tudni akart, de nem merte megkérdezni!


Alig valamivel több, mint két hónapjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek arra, 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezt a leghatékonyabban egy számlázó programon keresztül tudják megtenni, ami a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Ám ennek kapcsán még mindig egy sor kérdés foglalkoztatja az érintett vállalkozókat. Az alábbiakban ezekre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

Thu, 19 Apr 2018 05:05:00

Bővebben…

Tudta, hogy a banki adatai Facebook nélkül is veszélyben lehetnek!?


Svájc! – vágták rá mini-közvéleménykutatásunk résztvevői arra a kérdésre, mi jut az eszükbe a banktitokról, annak ellenére, hogy e sztereotípia lassan megszűnőben van. Többségünket inkább már az foglalkoztatja, hogy nem jutnak-e az adataink a beleegyezésünk nélkül illetéktelen kezekbe – ahogy az történt a Facebook 50 millió felhasználójával. Ezért jó tudni, hogyan derülhet fény legálisan a bizalmas, a hatóságok, céges versenytársak számára igen értékes banki adatainkra.

Mon, 09 Apr 2018 05:30:00

Bővebben…

Most kell igazán körültekintően üzleti partnert választani


Hetedével kevesebb nemfizetési eljárást kezdeményeztek 2017-ben Magyarországon, és csökkent a felszámolások és a kényszertörlések száma is. Ez mind nagyszerű hír, ám a cégeknek most kell igazán odafigyelniük a partnereikre, mert a pozitív eredmények ellenére a fizetési morál nem változott.

Thu, 22 Mar 2018 11:10:00

Bővebben…

Miből lesz a cserebogár? – 3 magyar startup útja a világpiacig

Tavaly nyáron hirdette meg a Telenor második Accelerate programját, amelyen keresztül a legígéretesebb magyar startupoknak nyújt támogatást, hogy a cégek minél előbb kiléphessenek a nemzetközi piacra. Az idei „évfolyam” három nyertesével beszélgettünk arról, hogyan segítette őket a nemzetközi telekommunikációs cég kezdeményezése.

Sun, 18 Mar 2018 19:02:00

Bővebben…

Nem a számlák mennyiségétől függ, hogy érdemes-e áttérni online számlázásra

A hazai vállalkozások tizede már online számlázóprogramot használ, mások meg azért válthatnak, mert a 100 ezer forint feletti áfa-tartalmú ügyleteket július 1-jétől kötelező lesz bejelenteni a NAV-nak – derül ki az eNET és a Számlázz.hu felméréséből.

Tue, 13 Mar 2018 06:02:00

Bővebben…

Vezérigazgatói felmérés: akiket csak az iparáguk húz fel, nemsokára bajban lesznek

Egyre magabiztosabbak a magyar cégvezetők, ha a saját vállalkozásuk jövőjéről kérdezik őket. Mivel most minden „rózsaszín”, kevesen foglalkoznak az évek óta problémás ügyekkel – mindenekelőtt a munkaerőhiánnyal –, pedig a lendület nem tart örökké. A PwC Magyarország szakértőit kérdeztük a friss vezérigazgatói felmérés tanulságairól.

Thu, 08 Mar 2018 13:00:00

Bővebben…

Lehet-e legálisan offshore cége?

Ma már nem lehet szitokszó az offshore Magyarországon sem, hiszen a hazai szabályok megváltozása kvázi elismerése annak, hogy egy offshore cég alapításának oka elsősorban nem az adóelkerülés. Mivel már az adóparadicsomok is szolgáltatnak adatokat más országoknak, annak sem kell félnie, aki üzleti partnerként kerül kapcsolatba egy offshore céggel.

Wed, 07 Mar 2018 06:02:00

Bővebben…

Csak a fizetésért jár be a munkaerő? 8 tipp, hogy ne így legyen

Vezetőként hogyan tudjuk csökkenteni a fluktuációt, hogyan biztosíthatjuk apró változtatásokkal a dolgozók egészségvédelmét és elégedettségét?

Wed, 28 Feb 2018 06:02:00

Bővebben…

Ezekkel a készségekkel garantált a siker a digitális világ munkaerőpiacán

A digitalizáció korában egyre több munkakör működését változtatják meg az azokat kiszolgáló, egyre fejlettebb eszközök és rendszerek. Ez a modernizáció nem csak új feladatokat és felelősségi köröket eredményez, de a munkaadók elvárásait is megváltoztatja a munkavállalók felé és fordítva.

Mon, 26 Feb 2018 11:07:00

Bővebben…

A digitalizáció tényleg elveszi a könyvelők munkáját?

Életünk valamennyi területén gőzerővel tör előre a digitalizáció, megkönnyítve ezzel ügyes-bajos dolgaink elintézését, miért pont a könyvelés lenne ez alól a kivétel? De vajon kell-e félniük a könyvelőknek attól, hogy a kézi számlázásról elektronikusra való áttérés miatt nem lesz munkájuk? Utánajártunk, hogy e félelem mennyire megalapozott a szakmában, hogyan alakítja át a digitalizáció a könyvelők munkáját, változtatja meg feladataikat, milyen új készségeket kíván meg tőlük és hol tartanak a változáshoz való alkalmazkodásban.

Fri, 23 Feb 2018 11:10:00

Bővebben…

Ön is erre számíthat könyvelőjétől, ha nem dobja el a kézi számlatömböt!

Szokatlan lépésre szánta el magát egy budapesti könyvelőiroda: nyílt levélben kérte ügyfeleit, térjenek át online számlázásra, különben többletdíjakat fognak felszámolni. Az általunk megkérdezett könyvelők egyetértenek kollégájukkal, sőt a kkv-k döntő többsége is elismeri, nekik sem érdekük, hogy kézzel írt számlákat bocsássanak ki.

Tue, 20 Feb 2018 09:10:00

Bővebben…

Al Capone nyomdokain: ezek voltak az elmúlt évszázad legnagyobb pénzmosásai

Al Capone, a szervezett bűnözés atyja volt az első, aki majdhogynem szó szerint mosta a pénzt. Ő volt az, aki önkiszolgáló mosodákon keresztül könyvelte el „alternatív” bevételeit. A Sebhelyesarcúnak azóta számos követője akadt, őket vesszük most górcső alá.

Fri, 16 Feb 2018 10:52:00

Bővebben…

Nincs rejtegetnivalója, de nem szeretné, ha a zsebében turkálnának? Nagybefektetőként sem kell kiszolgáltatottá válnia

A sumákolók, strómanok leleplezését célozza az a tavalyi uniós irányelv, ami előírja, hogy egy cégben 25 százaléknál nagyobb részesedést birtokló tulajdonos nevét egy, nyilvánosan is hozzáférhető központi adatbázisban kell szerepeltetni. Ám e dicséretes törekvés a becsületes nagyvállalkozók üzleti érdekeit is sértheti…

Tue, 06 Feb 2018 19:05:00

Bővebben…

Energiakörkép 2018: drágulás vagy csökkenés jöhet az energiapiacon?

Megmutatjuk az idei év és a közeljövő legfontosabb 6 változóját, hogy jól időzítsük az idei energiavásárlásokat.

Fri, 19 Jan 2018 11:05:00

Bővebben…

Ha időmilliomos, ezt a cikket ne olvassa el!

Elgondolkodott már valaha azon, hogy Zuckerberg miért csak szürke pólót visel, Obama pedig csak kék vagy szürke öltönyt? A sikeres emberek egyik titka, hogy tartalmasan használják ki a rendelkezésükre álló időt, energiájukat pedig nem fecsérelik felesleges döntésekre.

Thu, 07 Dec 2017 06:06:00

Bővebben…

Logisztika: 20 évig még nem kell féltenie a munkáját az autóvezetőknek

Bár rengeteg fejlesztés és innováció jelenik meg a logisztikában, jelenleg komoly kihívásokkal küzd a szektor, főleg az egy-két raklapokból összeálló gyűjtőszállítás. Itt ugyanis látszólag még évtizedekig nem lehet robotokkal helyettesíteni az élőmunkát. Mire számíthatnak a vállalkozások?

Tue, 05 Dec 2017 06:05:00

Bővebben…

6 kedvező lehetőség kisvállalkozások finanszírozásához

Akár új vállalkozást indít, akár egy meglévőt bővítene, adódik a kérdés: miből fogja mindezt megvalósítani? A tipikus kisvállalkozásoknak, vagyis a nettó 200 millió forint éves árbevétel alattiaknak szól részletes útmutatónk.

Mon, 27 Nov 2017 12:22:00

Bővebben…

Klimatikus iszonyok: már nem csak a frontérzékeny főnököknek fájhat a feje

Nagyon úgy tűnik, hogy az egyre szélsőségesebbé váló időjárással együtt kell élnünk. Annyit azért tehetünk, hogy felkészülünk a természeti károkra és körültekintőbben biztosítjuk magán- és céges értékeinket.

Fri, 24 Nov 2017 10:55:00

Bővebben…

Elárulta a túlélés 3 titkát a 100 éves magyar sikercég tulajdonosa

Bár van néhány száz évet megélt vállalkozás a világon, olyan kevés, amely indulásától kezdve ugyanazzal a profillal működik. Az 1916-ban indult Jármű Zrt. tulajdonosát kérdeztük a hosszú fennállás titkáról, kihívásairól és a jövőről.

Thu, 23 Nov 2017 06:05:00

Bővebben…

Egy év alatt 25 százalékot javított dolgozói elkötelezettségén az egyik legjobb magyar munkahely

A DreamJobs állásközvetítő portál adatai szerint a hazai munkavállalók kb. 70%-a nyitott egy új állásra, közülük 1,3 millióan külföldre is költöznének. A rossz fizetés mellett a dolgozók fele a főnöke miatt menekülne. Szabó Nórával, a Gránit Pólus HR vezetőjével beszélgettünk az idézett számokról és a mögöttük lévő tendenciákról.

Mon, 20 Nov 2017 18:49:00

Bővebben…

Felmarták az utat Győrújfalunál és úgy hagyják, mert az volt a “felújítás”

A közútkezelő szerint ez egy bevett módszer arra, hogy kevésbé csússzon az út.

Fri, 20 Apr 2018 19:25:00

Bővebben…

Baleset történt az M0-s XVII. kerületi szakaszán

A Budapest XVII. kerületében történt balesetben egy ember megsérült.

Fri, 20 Apr 2018 15:47:00

Bővebben…

Dízelbotrány: előzetesbe került a Porsche egyik vezető menedzsere

Német lapok úgy tudják, a motorok fejlesztéséért felelős vezetőt, Jörg Kernert helyezték előzetes letartóztatásba.

Fri, 20 Apr 2018 15:06:00

Bővebben…

Vasárnap délután kivételesen a biciklisekhez igazítják Budapest közlekedését

A vasárnap délutáni kerékpáros felvonulás miatt egy időre lezárják Budapesten néhány fő közlekedési útvonalát. Ez több villamos, troli és busz menetrendjét is érinti.

Fri, 20 Apr 2018 13:26:00

Bővebben…

Jobb elfelejteni pár hónapra a fővárosi Dózsa György utat, nagy dugók várhatóak

Hónapokig tart majd itt a közműépítés, de azt ígérik, hogy a nagyobb korlátozással járó munkálatokat a nyári szünetben végzik el.

Fri, 20 Apr 2018 12:58:00

Bővebben…

Őrült luxus: teáskanna gőzölög az új Mercedes-Maybachban

Ilyen az, amikor a gyártók már nem igazán tudnak hasznos új luxusfunkciót kitalálni. Próbálkozások persze mindig akadnak.

Fri, 20 Apr 2018 11:26:00

Bővebben…

Mercedes-motorok lesznek a Volvókban

9 milliárd dollárért vettek nemrég Mercedes-részvényeket a kínaiak, akiké a Volvo is. Elkezdenék felhasználni, amit megvettek.

Fri, 20 Apr 2018 10:23:00

Bővebben…

Szentségtörés: hibrid és akár összkerekes is lehet a következő Mustang

A típus igazi rajongói vélhetően azon imádkoznak, hogy a Mustang továbbra is hamisítatlan izomautó maradjon.

Fri, 20 Apr 2018 09:28:00

Bővebben…

Luxus halottaskocsi az utolsó útra – ezt kínálja egy francia cég

A Rivaud palettáján megtalálhatók a “hagyományos” autók is, de van Porsche, Maserati és Tesla is erre a célra.

Fri, 20 Apr 2018 08:21:00

Bővebben…

Szokatlan rendeletet vezet be az EU, de elvileg az érdekünkben

Bárkinek a frissen vásárolt autóját berendelhetik majd utólagos környezetvédelmi felülvizsgálatra.

Fri, 20 Apr 2018 07:21:00

Bővebben…

Az orosz rendőrök megbírságoltak egy biciklist, mert az kátyúba hajtott, elesett és kárt okozott a kátyúban

Az orosz férfi még novemberben esett el a biciklijével, amikor belehajtott egy kátyúba. A rendőrök egészen szürreális módon reagáltak.

Fri, 20 Apr 2018 06:21:00

Bővebben…

Fotók: Elfüstölt a lajosmizsei vonat

Az eset Kőbánya alsó állomásnál történt. A vonatot ennek ellenére az utasokkal együtt továbbengedték a zuglói állomásra, egy darabig úgy tűnt, hogy ott félreáll, de végül folytatta útját a Nyugati pályaudvar felé, és háromnegyed órás késéssel megérkezett a pályaudvarra. Ott több utas is arról érdeklődött a kalauznál, hogy hogyan lehet igazolást kérni a MÁV-tól a késésért.

Fri, 20 Apr 2018 06:12:00

Bővebben…

Gyorsabb tankolás: már nem kell bemenni a shopba fizetni

A Shell új megoldásának köszönhetően jelentősen lerövidülhet a tankolási procedúra.

Fri, 20 Apr 2018 04:41:00

Bővebben…

Így néz ki egy kétéltű páncélos, ahogy szuperlassításban a vízbe ugrik – videó

Az LVTP-7 nevű kétéltű jármű 32 km/h-s sebességgel “ugrott” bele a vízbe, hogy aztán órási “hasassal” érkezzen meg.

Fri, 20 Apr 2018 02:01:00

Bővebben…

Átment a törésteszten Putyin új limuzinja, jöhet a nagy premier

Bár hivatalosan soha nem erősítették meg, de mindenki arra számít, hogy az elnök új, hazai építésű autója a beiktatási ceremóniáján, május 7-én debütál majd.

Thu, 19 Apr 2018 15:26:00

Bővebben…

Csendben lopakodó rendőrautók: támad a kék villogós villanyautó-flotta

Ezekkel az autókkal a legnagyobb csendben és lokálisan zéró károsanyag-kibocsátás mellett lehet járőrözni.

Thu, 19 Apr 2018 12:29:00

Bővebben…

Videó: Élőben tolták a Benny Hill Show-t a szuperbéna bankautomata-rablók

Ráadásul egy bíróság előcsarnokában álló ATM-et szemeltek ki.

Thu, 19 Apr 2018 11:35:00

Bővebben…

Skoda Kamiq: újabb menő divatterepjárót villantottak a csehek

A Skoda tartja magát korábbi ígéretéhez és mostanság rengeteg új modellel rukkol elő.

Thu, 19 Apr 2018 09:22:00

Bővebben…

Tucatszor bírságolta meg a traffipax, pedig csak a háza előtt parkolt

A New Orleansban élő Donald Schulz már vagy egy tucat olyan bírságot kapott, amit nem neki, hanem egy mellette haladó autó sofőrjének kellett volna kiosztani.

Thu, 19 Apr 2018 07:51:00

Bővebben…

Szabadlábra helyezték a zebrán gázoló cserbenhagyót

A rendőrség indítványozta az előzetes letartóztatását, az ügyészség mégis szabadlábra helyezte a sofőrt. A 48 éves nő vasárnap este Nagykanizsán zebrán gázolt el és hagyott cserben egy négyéves kisfiút és az édesanyját.

Thu, 19 Apr 2018 07:36:00

Bővebben…

Dízelbotrány: előzetesbe került a Porsche egyik vezető menedzsere

Német lapok úgy tudják, a motorok fejlesztéséért felelős vezetőt, Jörg Kernert helyezték előzetes letartóztatásba.

Fri, 20 Apr 2018 15:06:00

Bővebben…

Kiss Attila lesz júniustól az E.ON Hungária elnök-vezérigazgatója

Kiss Attila elnök-vezérigazgatóként a hálózattal kapcsolatos feladatokért is felel majd.

Fri, 20 Apr 2018 14:34:00

Bővebben…

A kormány elhúzta a mézesmadzagot a Szeviép-károsultak előtt

A kampányban a sajtó nyilvánossága előtt beadták a kérelmüket a szegedi építőipari cég csődje miatti kártalanításra a vállalkozók, majd egy részüket csendben, a választások után elutasították. Az igényként bejelentett hárommilliárd forintból még a felét sem fizették ki.

Fri, 20 Apr 2018 09:55:00

Bővebben…

Sajátosan értelmezi a határidőt a 180 buszból 5-öt leszállító magyar gyártó

A BKV azt mondja: a le nem szállított járműveknél “a szerződésnek megfelelően fog eljárni a kötbérezéssel”.

Fri, 20 Apr 2018 05:05:00

Bővebben…

Hernádi Zsolt marad a Mol elnöke újabb öt évig

Hernádi Zsolt 2001 óta vezeti elnök-vezérigazgatóként a társaságot.

Thu, 19 Apr 2018 17:51:00

Bővebben…

Ezeket érdemes ellenőrizni, mielőtt utazási irodát választunk

Indul a nyaralási szezon, sokan utazási irodán keresztül választanak üdülőhelyet. Fontos, hogy az utazásszervező benne legyen nyilvántartásban, érdemes keresni a MUISZ védjegyét, és az sem mindegy, mi szerepel az utazási szerződésben.

Thu, 19 Apr 2018 14:10:00

Bővebben…

Bárki fejlődhet, és eljuthat magasabb szintekre. Mi a titok?

Az amerikai szárazföldi haderő napjaink egyik legszerteágazóbb pszichológiai programját futtatja. Katonai szakértő szerzőnk, Porkoláb Imre proaktív szemléletmódú képzési programot mutat be cikkében.

Thu, 19 Apr 2018 11:15:00

Bővebben…

Ha mégis beüt a baj – szabályok és tanácsok adatszivárgás, adatlopás esetére

Hiába minden elővigyázatosság, még a legnagyobb óvintézkedések mellett is előfordulhat, hogy egy cégtől a munkavállalókra vagy ügyfelekre vonatkozó személyes adatok kerülnek ki. Éppen ezért nem árt tudni, mi a teendő ilyen esetben.

Thu, 19 Apr 2018 09:03:00

Bővebben…

Amit a NAV-bekötésről tudni akart, de nem merte megkérdezni!

Alig valamivel több, mint két hónapjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek arra, 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezt a leghatékonyabban egy számlázó programon keresztül tudják megtenni, ami a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Ám ennek kapcsán még mindig egy sor kérdés foglalkoztatja az érintett vállalkozókat. Az alábbiakban ezekre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

Thu, 19 Apr 2018 05:05:00

Bővebben…

Biztos benne, hogy jól emlékszik valamire? Ne vegyen rá mérget!

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy élénken emlékezett egy traumatikus történésre, még akkor is, ha minden más ellene szólt. A jelenség oka az agy működésében keresendő – mutat rá könyvében Kathryn Schulz.

Wed, 18 Apr 2018 14:15:00

Bővebben…

A Tiborcz-közeli Redwood viheti a Kolosy téri piacot

Nem várt sokáig Óbuda önkormányzata: a választások után kevesebb mint két héttel csütörtökön meg is szavazhatja a képviselő-testület, hogy Tiborcz István barátja és üzlettársa kapja meg a Kolosy téri piac épületét – tudta meg a hvg.hu.

Wed, 18 Apr 2018 13:12:00

Bővebben…

Ami a kampányból kimaradt: kiszolgáltatott dolgozók, szétforgácsolt érdekvédelem

Majd ezer szakszervezet működik az országban, ám a munkavállalók alig 10 százaléka szakszervezeti tag, még ennél is kevesebb a versenyszférában, ahol pedig jóval nagyobb a kiszolgáltatottság. Az utóbbi két év béremelései például sok helyen elolvadtak, ezzel sem a kormány, sem az érdekvédők nem kezdenek semmit.

Wed, 18 Apr 2018 12:00:00

Bővebben…

Sorra nyílnak a boltok, amiket a CBA átadott

A CBA-tulajdonos boltjai helyett sorra nyílnak diszkontüzletek, néhány Spar-ingatlan pedig Mészáros Lőrinchez kerül.

Wed, 18 Apr 2018 11:19:00

Bővebben…

A bécsi repteret is be akarja venni a Wizz Air

A második legnagyobb társaság akar lenni a cég.

Tue, 17 Apr 2018 16:26:00

Bővebben…

Csoportos létszámleépítés a HírTV-ben

Konkrét számot nem közöltek, csak annyit, hogy a leépítés a menedzsmentet is érinti.

Tue, 17 Apr 2018 14:58:00

Bővebben…

Lefejezések az Echo tévénél: átverték Mészárost?

Nem csak a felcsúti polgármester bizalmi emberének számító Csík Zoltán hagyja ott az Echo tévét, az Index szerint több, vezető beosztású személy is távozik, az ügy háttere pedig egy állítólagos belső leltár eredménye. Ha igazak a hírek, csúnyán átverhették Mészárost.

Tue, 17 Apr 2018 14:35:00

Bővebben…

Aggasztja a német befektetőket a magyarországi korrupció

Kedvező gazdasági kilátásokat, de annál aggasztóbb jogi környezetet vázoltak fel a Magyarországon működő német cégek a Kamara éves felmérésében. Amíg mi a legjobb célpontnak hisszük az országot, az ő szemükben csak a tizedik a régió húsz országa között.

Tue, 17 Apr 2018 14:14:00

Bővebben…

10 dolog, amelyet érdemes átgondolni egy cégnél a GDPR fényében

Bő egy hónap múlva már az új adatvédelmi rendelet alapján kell eljárniuk a magyarországi válallkozásoknak, a sikeres átálláshoz azonban nem árt néhány dolgot figyelembe venni. Összeszedtük, mire kell ügyelniük az érintett cégeknek.

Tue, 17 Apr 2018 12:35:00

Bővebben…

“Nekem kellett mindenkivel megértetnem, hogy a lehetetlen is lehetséges”

Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás egykori mestere nemrégiben könyvbe foglalta több évtizedes vezetői tapasztalatait. Cikkünkben ebből idézzük meg a feladatok delegálásával kapcsolatos meglátásait.

Tue, 17 Apr 2018 11:15:00

Bővebben…

Veszélyben a facebookozó katás cégek

Sok katás kisvállalkozást fenyeget bírság, mert a külföldről igénybevett szolgáltatások után – mint például a Facebook-hirdetés – nem fizetnek áfát, holott kellene.

Tue, 17 Apr 2018 11:11:00

Bővebben…

Elengedheti a BKIK a kötelező kamarai díjat

Az új elnök arról is beszélt, mennyivel emelkedhetnek a budapesti taxistarifák.

Thu, 19 Apr 2018 09:40:00

Bővebben…

Érdekli, mennyi lesz a nyugdíja? Mutatjuk, hogy számolhatja ki

A nyugdíjtörvényben vannak olyan előírások, amelyekhez érdemes a nyugdíjazás előtt állóknak igazodniuk, ha több pénzt szeretnének. Ezeket mutatta be az Adózóna.

Thu, 19 Apr 2018 08:27:00

Bővebben…

Amit a NAV-bekötésről tudni akart, de nem merte megkérdezni!

Alig valamivel több, mint két hónapjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek arra, 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezt a leghatékonyabban egy számlázó programon keresztül tudják megtenni, ami a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Ám ennek kapcsán még mindig egy sor kérdés foglalkoztatja az érintett vállalkozókat. Az alábbiakban ezekre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

Thu, 19 Apr 2018 05:05:00

Bővebben…

Több kedvezményről lemondhat, aki a kivát választja

Sokaknak megéri a kisvállalati adózást választani, de aki így tesz, az kevesebb kedvezményt kaphat a szociális hozzájárulási adójára. Az Adózóna mutatta be a főbb tudnivalókat.

Wed, 18 Apr 2018 08:25:00

Bővebben…

Veszélyben a facebookozó katás cégek

Sok katás kisvállalkozást fenyeget bírság, mert a külföldről igénybevett szolgáltatások után – mint például a Facebook-hirdetés – nem fizetnek áfát, holott kellene.

Tue, 17 Apr 2018 11:11:00

Bővebben…

Hárommilliárdos számlagyárat számolt fel a NAV

Három férfi koordinálta azt a számlagyárat, amely nagyüzemben állította elő a valótlan dokumentumokat.

Tue, 17 Apr 2018 09:35:00

Bővebben…

Ez az ideális életkor cégalapításhoz – magasabb, mint gondolná

A National Bureau of Economic Research (az amerikai cambridge-beli Nemzeti Gazdaságkutató Hivatal) áprilisban közzétett felméréséből kiderül, a sikeres vállalkozások alapítói hány évesen indították cégüket.

Tue, 17 Apr 2018 09:20:00

Bővebben…

Plázázik a NAV

Az szja-bevallás benyújtási határidejéig több alkalommal is várják az ügyfeleket a NAV munkatársai a Bécsi úti Eurocenterben és a Váci úti Duna Plazában. A rögtönzött ügyfélfogadási helyeken a NAV munkatársai a bevallással kapcsolatos teendőkben segítenek.

Mon, 16 Apr 2018 09:08:00

Bővebben…

Kárt okozott önnek a NAV? Beperelheti a hatóságot

Az eljárás miatt is kártérítést kérhetnek a vállalkozások, a Deloitte elmondta, hogyan.

Sun, 15 Apr 2018 10:05:00

Bővebben…

Ennyit lehetett tavaly keresni a Facebooknál

A cég milliárdokat költött alapító-vezetője, Mark Zuckerberg személyes biztonságára.

Sun, 15 Apr 2018 08:42:00

Bővebben…

MNB: jelentősen lassulhat a gazdasági növekedés Magyarországon

Helyreállt a hitelezési Pleschinger Gyula szerint, aki nem tart emiatt válságtól.

Sun, 15 Apr 2018 07:05:00

Bővebben…

Vannak őstermelők, akik megússzák a mai adóelőleg-fizetést

Ma jött el az őstermelők számára is az első negyedéves adóelőleg-fizetési kötelezettség határideje. Lehetséges azonban, hogy mégsem kell előleget fizetni az őstermelésből származó jövedelem után, az adóelőleg alapjának megállapítására vonatkozó speciális szabályok miatt. Az Adózóna mutatta be részletesen az előírásokat.

Thu, 12 Apr 2018 10:16:00

Bővebben…

Ennyire olcsó a munkaerő Magyarországon

Ha szeretne hüledezni, nézze meg ezt a statisztikát.

Wed, 11 Apr 2018 09:47:00

Bővebben…

Itt az idő adóelőleget fizetni – de mennyit?

Csütörtökön ismét esedékes az adóelőleg-fizetés. Az Adózóna összegyűjtötte, mi számít az egyéni vállalkozó bevételének és költségének, kell-e arányosítani, illetve milyen kedvezmények érvényesíthetők.

Wed, 11 Apr 2018 09:18:00

Bővebben…

Most kezd vállalkozásba? Itt vannak az iparágak, ahol még pénzt is kereshet

A Bloomberg kutatási adatok és szakértői interjúk alapján állította össze a nyolc legjövedelmezőbb vállalkozási szektort.

Tue, 10 Apr 2018 11:59:00

Bővebben…

Több éve megszűnt cégektől kérheti a kamara a hozzájárulást

Elég egy telefon, hogy megoldja a helyzetet.

Tue, 10 Apr 2018 11:06:00

Bővebben…

Közeleg a lakáshitel-támogatás bevallási határideje

Április 15-ig kell összegyűjtenie a munkáltatónak a teljes dokumentációt, ha tavaly lakáshitel-támogatást adott a munkatársainak.

Tue, 10 Apr 2018 10:53:00

Bővebben…

Megéri a külpiaci jelenlét – külföldre igyekeznek a hazai cégek

Tízből négy hazai vállalkozás szeretne új piacot meghódítani, az okok között a csekély bevétel és a hazai piac szűkössége is szerepel.

Mon, 09 Apr 2018 11:15:00

Bővebben…

Tudta, hogy a banki adatai Facebook nélkül is veszélyben lehetnek!?

Svájc! – vágták rá mini-közvéleménykutatásunk résztvevői arra a kérdésre, mi jut az eszükbe a banktitokról, annak ellenére, hogy e sztereotípia lassan megszűnőben van. Többségünket inkább már az foglalkoztatja, hogy nem jutnak-e az adataink a beleegyezésünk nélkül illetéktelen kezekbe – ahogy az történt a Facebook 50 millió felhasználójával. Ezért jó tudni, hogyan derülhet fény legálisan a bizalmas, a hatóságok, céges versenytársak számára igen értékes banki adatainkra.

Mon, 09 Apr 2018 05:30:00

Bővebben…

Válságba sodorták a reklámköltségek a webáruházakat, a vevők járnak a legrosszabbul

Gyakorlatilag havonta emelkednek az online reklámköltségek, hatástalanok a hírlevelek, és egyre nehezebb a piacra lépés is.

Fri, 06 Apr 2018 09:28:00

Bővebben…

This RSS feed URL is deprecated

Sat, 21 Apr 2018 01:01:03

Bővebben…

Felpörög az ingatlanhitelezés – Népszava

Az ingatlanvásárlások felét kölcsönből fedezik, a jegybanknak azonban ennél is nagyravágyóbb tervei vannak a hitelezésben. Újabb rekordot döntött a tavalyi év során a lakáshitelezési piac: a bankok mintegy 96 ezer lakáshitelnek adtak zöld jelzést

Fri, 20 Apr 2018 03:23:00

Bővebben…

48 millió forintos bírságot kapott a UPC – Origo

Az NMHH az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt 48 millió forint bírságot szabott ki a UPC-re. A szolgáltató közel két hónapon át ellehetetlenítette egy másik szolgáltató elérhetőségét. A még szeptemberben

Fri, 20 Apr 2018 14:28:15

Bővebben…

BMW-autógyár létrehozásában reménykednek Borsodban – 444.hu

Óvatosan, de arról ír Borsod Online, hogy a BMW autógyárat telepíthet a megyébe. A hír alapja egy március 26-ai kormányrendelet, amiben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak egy Hernádnémeti beruházást. Mintegy 80

Fri, 20 Apr 2018 12:45:42

Bővebben…

Több mint 4,3 milliárd forint idén lejáró egyenleg van még a SZÉP-kártyákon – Borsod Online

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából. A fel nem használt

Fri, 20 Apr 2018 14:01:00

Bővebben…

Júliustól még drágábban lehet majd taxizni Budapesten – hvg.hu

Július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nőhet, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére

Fri, 20 Apr 2018 19:42:36

Bővebben…

Itt az új Lada, amely még a Toyotát is simán lenyomja – Origo

A Lada a Vesta kombiból már korábban készített Cross, azaz afféle terepesített változatot, most a szedán is átesett a beavatkozáson. Forrás: Lada. A változtatások után az autó hasmagassága 203 milliméterre nőtt, ez az érték több, mint amennyit például

Fri, 20 Apr 2018 12:47:00

Bővebben…

Magyarországon is bevetik az agrofotovoltaikus naperőműveket – NRGreport

A képlet egyszerű: egy megawattos erőmű, 2,5 hektár, 450 millió forint és 500 háztartást lát el. A kormányzati agrár napenergia-programról beszélt a helyettes államtitkár. Magyarország energiafüggőségének 30 százalékos áramimportjának csökkentése a fő

Fri, 20 Apr 2018 06:45:15

Bővebben…

13 százalékkal magasabbak a fizetések, mint tavaly – Index

Februárban a bruttó átlagkereset 11,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 306 500 forint volt. Az év első két hónapjában a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette a

Fri, 20 Apr 2018 09:16:00

Bővebben…

Varga adócsökkentést ígér – Adó Online

Az új kabinet további adócsökkentéseket és nem adóemeléseket szeretne elérni, és ezzel párhuzamosan a fekete gazdaság további szűkítését kívánja megvalósítani – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén

Fri, 20 Apr 2018 14:55:00

Bővebben…

A Viacom közben fű alatt a harmadik legnézettebb csatornacsoport lett – Index

Az egész napra vetített, 18-49-es közönségarányt tekintve a magyar piacon a helyzet éveken át az volt, hogy az első két helyen az RTL- és a TV2-csoport áll (inkább a RTL, mint a TV2, de ez most irreleváns), a harmadikon meg a köztévé. Ez már eleve nem

Fri, 20 Apr 2018 15:03:01

Bővebben…