Üzlet

Stróman rokon helyett elegáns, angol módszerrel is megoldható a vagyonvédelem


A hazai vállalkozói kultúra zöme akkor sem veszi komolyan a kockázatokat, ha már komoly vagyont halmozott fel. Pedig egy élet munkája is kárba veszhet, ha az örökös éretlen, rosszindulatú vagy alkalmatlan rá, hogy átvegyen egy cégbirodalmat.

Thu, 18 Oct 2018 05:23:00

Bővebben…

7+1 tipp vállalkozásfejlesztési pályázatokhoz


Bár szinte naponta változik, hogy ki-mit gondol éppen Magyarországról, egy biztosan tudható: olyan helyzet nem nagyon fordulhat elő, hogy az unió teljes elzárja a csapokat és egyetlen pályázat sem lesz. Habár a mostani időszak (2014-20) nagyértékű kiírásai már bírálat alatt vannak, még így is naponta jelennek meg új források, amikért érdemes folyamatosan követni a híreket. Cikkünkben pályázóknak adunk tippeket.

Wed, 10 Oct 2018 10:38:00

Bővebben…

Munkaerőválság: 10 tipp, hogyan szerezzük és tartsuk meg a jó munkaerőt


Munka lenne, munkavállaló nincs. Már nehéz olyan iparágat találni, ahol a növekedést ne akadályozná a munkaerő felvételének, illetve megtartásának nehézsége. Ugyanakkor vannak jó példák, működő stratégiák is.

Fri, 05 Oct 2018 05:21:00

Bővebben…

Stresszesek a kollégák? Ezt tegye, ha nyugodt és eredményes munkavállalókra vágyik

A munkavégzés és a stressz kéz a kézben járnak – nincsen olyan iroda, ahol néha-néha ne alakulna ki egy kis feszültség a csapatmunka, a kihívások és feladatok miatt. Hogyan garantálhatjuk munkaadóként alkalmazottaink számára a munka közben felgyülemlett stressz megfelelő és folyamatos levezetését, kezelését, ezzel együtt a mozgás biztosítását és az egészség megőrzését?

Wed, 03 Oct 2018 05:18:00

Bővebben…

XV. Országos Étterem Hét – stílusosan is

A napokban elindult az előzetes regisztráció a jubileumi, XV. Országos Étterem Hét rendezvényre. Országszerte közel 120 étterem várja október 8-14. között az előzetesen regisztráló vendégeket 3 fogásos 3300, illetve 4900 forintos prémium menükkel ebédre, vacsorára.

fogyaszthatnak el. A résztvevő éttermek között most először a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai is

megjelennek.

Fri, 28 Sep 2018 14:17:00

Bővebben…

Változások kellenek, különben elfogy a dubaji vagyon

Egyre biztosabb, hogy előbb vagy utóbb a kőolaj korszaknak vége lesz, nem csoda, hogy az Egyesült Arab Emírségek már készülődik az új világrendre. Mivel a külföldi tőke országba áramlása lassulni kezdett és erősek a régiós versenytársak is, valamit változtatni kell. Egy friss tervezet új lehetőségeket teremt a külföldi befektetőknek. Megnéztük, mi változik!

Fri, 21 Sep 2018 05:23:00

Bővebben…

Jelzáloglevelet venne? Akkor ezeket érdemes megfontolni

Hozamuk miatt a jelzáloglevelek a jelenleg alacsony kamatkörnyezetben vonzó megtakarítási alternatívát jelenthetnek. Ráadásul a mögöttük lévő ingatlanfedezet miatt kicsi a kockázata annak, hogy ezen értékpapírok vásárlói nem kapják vissza a tőkéjüket.

Wed, 05 Sep 2018 11:25:00

Bővebben…

Egy business terapeuta, avagy miben rejlik a Hilton Budapest City és a Budapest Aréna sikere

Hogyan lesz sikeres egy sportaréna rendezvényközpontként? Mitől más a WestEndben lévő Hilton, mint a franchise rendszerben működő többi szállodája? Egyáltalán, hogyan lehet jó üzlet az Arénát üzemeltetni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor Róna Andreával, a Gránit Pólus Csoport Brand & Business Development vezetőjével találkoztunk.

Wed, 29 Aug 2018 05:29:00

Bővebben…

Közel egymilliót ügyeskedett össze alap trükkel egy internetes csaló

Elektronikai cikkeket árult kitalált felhasználói neveken.

Mon, 30 Jul 2018 06:01:00

Bővebben…

Óránként egy ezresért dolgoznak már a betanított munkások

A fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak.

Mon, 30 Jul 2018 05:22:00

Bővebben…

A világcég vezetője szerint ezért nem kell félni a munkásoknak a robotizációtól

Fennállásának legjobb évét zárta a Kärcher, világszinten 2,5 milliárd eurós bevétellel. A hazai leányvállalat pedig nemrég ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját. Ez alkalomból beszélgettünk Hartmut Jennerrel, a Kärcher nemzetközi elnök-vezérigazgatójával, aki egy októberi újdonságról is beszámolt.

Thu, 26 Jul 2018 10:26:00

Bővebben…

Adóügyek: Ezért igazolt Olaszországba Ronaldo?

Tavaly hónapokig hangos volt a sajtó korunk két labdarúgó-szupersztárjának adóügyeitől. A rajongók persze védték Ronaldót és Messit, pedig lényegében csaltak, és a spanyol állam „támadása” teljesen jogos. A két sportoló jó példa arra, hogy mi a különbség az adóoptimalizáció és az adócsalás/adóelkerülés között. Sok legális módja van ugyanis az elsőnek, míg az utóbbinak előbb-utóbb az állam jogos követelése vet véget. Mi természetesen a törvényes módszerekkel foglalkozunk ebben a cikkben.

Fri, 13 Jul 2018 17:38:00

Bővebben…

10 tény, amit nem tudott a lítiumról

Talán nem túlzás, hogy az elektromos autózás korában, akkor, amikor el sem tudjuk képzelni az életünket kütyük nélkül, a világ legfontosabb fémjévé lépett elő a lítium, amelyből a felsoroltak akkumulátora készül. Jelenünk egyik legértékesebb anyaga körül rengeteg érdekes, sokszor megdöbbentő tény, tévhit és legenda kering. Ezekből válogattuk ki a legérdekesebbeket.

Thu, 28 Jun 2018 10:33:00

Bővebben…

Itt a nagy NAV-teszt: biztos, hogy mindent tud a július 1-jei változásokról?

Komoly változás köszön be a számlát kibocsátó vállalkozások életében július 1-jével. Biztosan tudja, hogy az új előírások vonatkoznak-e Önre? Ha igen, mely számlákat érinti? Az alábbi teszt kitöltésével most fény derülhet arra, mi az, amivel még nincs teljes mértékben tisztában, így van ideje arra, hogy e részletekben is elmélyüljön.

Tue, 26 Jun 2018 17:45:00

Bővebben…

Sokat költöttek a magyarok a Tescóban, de nem eleget

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat most tette közzé a tőzsdén negyedéves beszámolóját.

Fri, 15 Jun 2018 10:16:00

Bővebben…

Amit a NAV-bekötésről tudni akart, de nem merte megkérdezni!

Alig valamivel kevesebb, mint egy hónapjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek arra, 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezt a leghatékonyabban egy számlázó programon keresztül tudják megtenni, ami a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Ám ennek kapcsán még mindig egy sor kérdés foglalkoztatja az érintett vállalkozókat. Az alábbiakban ezekre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

Wed, 13 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Világos szabályozásokkal léphet elő Málta a világ kriptoközpontjává

Amióta a Bitcoin árfolyama bemutatta zuhanórepülését, a kriptovaluták hirtelen szitokszóvá váltak a befektetők között. Bár a piac azóta is virágzik, annak kockázatosságát ma már senki nem vitatja. Ennek fő oka pedig az, hogy a piaci körülmények nincsenek kellő mértékben szabályozva. Ezt a hiányosságot ismerte föl Málta, ahol először fogják szabályozni ezt a szektort, és ezáltal a világ kripto-központjává lép elő.

Tue, 12 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Hol jár az a kolléga, aki soha nincs az asztalánál?

Üres asztalokat talál az irodában, pedig mindenki bent van, csak éppen valahol máshol teszi a dolgát? A meetingekkel, külső tárgyalásokkal vagy hosszas konferenciabeszélgetésekkel teletömött modernkori irodista napirendjének és munkastílusának már nem elég a dedikált asztal, ennél jóval kreatívabb, rugalmasabb, ugyanakkor nyugodtabb munkakörnyezetre vágyik.

Fri, 08 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Madárvédelemtől a jövő energiájáig: hackathonok hoznak friss szemléletet a nagyvállalati gondolkodásban

Informatikus körökből indult, ma viszont már nagyvállalatok használják arra, hogy innovatív ötleteket vagy új munkaerőt gyűjtsenek. Utánajártunk a műfaj legfontosabb jellemzőinek, és megnéztük, milyen területeken hasznosítható a geekek maratonjából kifejlődött ötletgyár.

Thu, 07 Jun 2018 05:34:00

Bővebben…

Külföldi vagy egyedi számlázóprogramot használ? Júliustól meggyűlhet vele a baja

Alig egy hónap van hátra július 1-jéig, amikortól a vállalkozások az 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). A digitális megoldásoknál maradva erre a legjobb módszer a számlázóprogram, az ugyanis a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Bajban lehetnek azonban azok a vállalkozások, amelyek külföldi vagy túlságosan egyedi számlázóprogramot használnak. Lássuk, hogy miért.

Thu, 31 May 2018 05:29:00

Bővebben…

Nemcsak Ferrariból lehet limitált széria, Daciából is – mutatjuk

Ebből az olcsó kis román autóból garantáltan nem fog szembejönni minden sarkon egy példány.

Mon, 22 Oct 2018 09:21:00

Bővebben…

Videó: a nap jelenete Grosjeané, aki menet közben gyűjtögette a dísztárcsákat

Egy ilyen ügyeskezű elkaponak egy másik sportágban is lenne keresnivalója.

Mon, 22 Oct 2018 07:22:00

Bővebben…

A nap videója: a mai divatterepjárókat megszégyeníti a régi apró Mini

Ennek az 50-es években született városi kisautónak a tesztelések során egészen elképesztő próbákat kellett kiállnia.

Mon, 22 Oct 2018 06:21:00

Bővebben…

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Ez az ötbetűs szó magyar eredetű, de módosult változatban világszerte sok egyéb nyelvben is használják. Mutatjuk, hogy pontosan honnan ered és hova jutott.

Mon, 22 Oct 2018 04:41:00

Bővebben…

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Több mint öt év után ismét futamot tudott nyerni Kimi Raikkönen. Hamilton még nem világbajnok.

Sun, 21 Oct 2018 19:58:00

Bővebben…

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál – fotók

Fának hajtott egy autós, amitől a jármű kigyulladt, majd teljesen kiégett.

Sun, 21 Oct 2018 19:10:00

Bővebben…

Baleset az Ajtósi Dürer soron

A tűzoltók mentőket kértek a helyszínre, a baleset akadályozza a forgalmat.

Sun, 21 Oct 2018 19:04:00

Bővebben…

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

Sun, 21 Oct 2018 13:34:00

Bővebben…

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Esztergom közelében fának ütközött, majd kigyulladt egy autó, amelynek vezetője életét vesztette.

Sun, 21 Oct 2018 12:40:00

Bővebben…

Tolatóradar: 500 millió forintnyi Maybachba botlottunk egy pesti tisztáson

Vannak itthon is komoly érdekességek autós szempontból, elég csak erre a Mercedes-Maybach csordára rápillantani. Válogatás a hét legolvasottabb anyagaiból.

Sun, 21 Oct 2018 10:52:00

Bővebben…

Skorpiócsípés: teszten a legkülönlegesebb kis Abarth Fiat

Meghajtottuk a végletek olasz autóját, a méretre nagyon kicsi, de vezetési élmény tekintetében hatalmas Abarth 695-öt. Ráadásul egy olyan nyitható tetős példányt, amit egy jachtkészítő cég nemesített.

Sun, 21 Oct 2018 10:30:00

Bővebben…

1 millió kilométert meghaladó garancia a Toyotától, egy szépséghibával

A japán gyártó cserébe annyit kér, hogy a garancia időtartama alatt kizárólag márkaszervizbe vigyük az autót. Ami egyelőre csak és kizárólag a Proace lehet.

Sun, 21 Oct 2018 09:21:00

Bővebben…

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Szombaton hajnalban szenvedett autóbalesetet egy férfi Csopakon, akinek egyáltalán nem lett volna szabad a volánhoz ülni.

Sun, 21 Oct 2018 08:23:00

Bővebben…

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

Keresni lehet vele – de nem pénzt, hanem hasonlóan kétségbeesett szülőket. Olyanokat, akiknek fogalmuk sincs, hogy a reggeli csúcsban és kapkodásban miként jutnak be időben a munkahelyükre, ha előtte még a sulinál le kell rakni a gyereke(ke)t, délután pedig – miközben még javában értekezleten kéne ülniük – hogy jut el a csemetéjük az edzésre, a zeneórára, majd onnan haza. Ráadásul minden iskolaév elején más és más időpontokkal és helyszínekkel kell újratervezni a családi logisztikát.

Sun, 21 Oct 2018 07:00:00

Bővebben…

Szocialista sportkocsi: íme a legdrágább hazai régi Skoda, egy remek Rapid

A 80-as években keveseknek adatott meg, hogy beüljenek egy kupé Skodába, és mostanra tovább csökkent ennek esélye, hiszen mára alig maradt meg néhány jó állapotú példány. Mutatunk egyet.

Sun, 21 Oct 2018 06:21:00

Bővebben…

Hamiltoné a pole pozíció

Vettel csak az ötödik helyről indulhat az Egyesült Államok nagydíján.

Sun, 21 Oct 2018 06:20:00

Bővebben…

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

Vázoljuk, hogy milyen komoly munkát végez a legújabb Lamborghini aktív aerodinamikai rendszere. Mozgó szárnyak, spoilerek és légzáró elemek minden mennyiségben.

Sun, 21 Oct 2018 04:41:00

Bővebben…

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Nem mindenki tud ellenállni a kísértésnek.

Sun, 21 Oct 2018 02:25:00

Bővebben…

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A trendi külsőt nemcsak a kasszánál kell megfizetnünk, hanem a praktikum oltárán is áldoznunk kell miatta. Cserébe viszont egy tekintetmágnes divatterepjáró lehet a miénk.

Sat, 20 Oct 2018 15:30:00

Bővebben…

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Ha valaki egy az alapmodellnél egyedibb megjelenés és kicsit sportosabb T6-osra vágyik, az vessen néhány pillantást erre az új változatra.

Sat, 20 Oct 2018 12:21:00

Bővebben…

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

120 órát dolgozom egy héten. Mind messzebbre kerülök a gyermekeimtől és a barátaimtól- így nyilatkozott a modern menedzser életformájáról Elon Musk. A Tesla vezére nem dicsekedett és nem panaszkodott, hanem bemutatta, hogy manapság a döntéshozó helyzetben milyen elvárással kerül szembe valaki.

Mon, 22 Oct 2018 10:05:00

Bővebben…

A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

Nem lehet öt évre automatikusan eltiltani a kényszertörléssel megszűnő cégek vezetőit e tisztségtől – mondta ki az Alkotmánybíróság.

Mon, 22 Oct 2018 10:00:00

Bővebben…

Óceánmentő ötlet: az IKEA felhasználná termékeiben a műanyag hulladékot

A lakberendezési cikkeket gyártó vállalat csatlakozik a NextWave kezdeményezéséhez és felhasználja a műanyag hulladékot, mielőtt az elérné az óceánokat. Az első termék prototípusok 2019 végére készülnek el.

Mon, 22 Oct 2018 09:33:00

Bővebben…

“Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos”

Hogyan kerülhetjük el, hogy megvezessenek minket napjaink bonyolult, egyetlen ember számára megérthetetlen világában? – teszi fel a kérdést új könyvében Yuval Harari történész.

Mon, 22 Oct 2018 09:30:00

Bővebben…

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A francia boroshordók ugyanolyan keresettek a világpiacon, mint a parfümök vagy csúcsdivat termékei. Mégis gondban van az ágazat.

Mon, 22 Oct 2018 08:47:00

Bővebben…

Ha azt hitte, hogy a külföldön megütött lottónyeremény után nem kell itthon adóznia, van egy rossz hírünk

Magyarországon a lottónyeremények után a Szerencsejáték Zrt.a nyeremény összegéből egy tételben levonja és megfizeti a személyi jövedelemadót, így a nyertesnek már nincs bevallási és adófizetési kötelezettsége. De mi történik, ha magyar adófizetőként külföldi lottójátékon próbálunk szerencsét?

Mon, 22 Oct 2018 07:03:00

Bővebben…

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Idén is folyamatosan bővül a vállalati hitelezés, a második negyedévben 240 milliárd forinttal nőtt a hitelállomány, és úgy tűnik, a trend a harmadik negyedévben sem változott. A bankok sorra állnak elő új konstrukciókkal.

Mon, 22 Oct 2018 07:00:00

Bővebben…

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

„Kémkedő” albatroszokat vetnek be az orvhalászok ellen a Csendes-óceán déli részén, ahol francia külbirtokok is vannak, mert vészesen csökken a halállomány.

Mon, 22 Oct 2018 06:43:00

Bővebben…

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

A legnagyobb francia termelők összejátszottak, hogy olcsón vegyék a nyersanyagot, aztán az abból készült terméket drágán adják el a fogyasztóknak.

Mon, 22 Oct 2018 06:11:00

Bővebben…

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

A cégeknél a munkaidő általában a munkáé, a gyakorlás pedig különleges alkalmakon zajlik, például egy tréningen. De be lehet-e vinni a gyakorlást a mindennapi tevékenységekbe? A kiemelkedő teljesítmények okait 30 éve kutató Anders Ericsson szerint igen.

Sun, 21 Oct 2018 17:15:00

Bővebben…

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Hatalmas vagyonnövekedésével messze a világ leggazdagabb emberévé vált Jeff Bezos, akit a nevével egybeforrt Amazon részvényének szárnyalása emelt a magasba.

Sat, 20 Oct 2018 16:00:00

Bővebben…

Örül az aranyszakma Matolcsy húzásának

Miniszterelnöki utasításra a jegybank megtízszerezte az ország aranyát. A befektetési cégek szerint helyesen tette.

Fri, 19 Oct 2018 15:33:00

Bővebben…

Nem kell rohanni a kutak bejelentésével, változik a határidő

Két évet nyernek a tulajdonosok.

Fri, 19 Oct 2018 15:20:00

Bővebben…

Kiderült, 2020 után kiknek jár majd az 5 százalékos lakásáfa

Más változások is lesznek a jövő évi adórendszerben.

Fri, 19 Oct 2018 14:22:00

Bővebben…

Kitalálja, melyik évben járunk? Így köszönte meg az áramszolgáltató az állami kitüntetést

Az ELMŰ-ÉMÁSZ közleménye – Köszönetnyilvánítás Dr. Marie-Theres Thiell asszony állami kitüntetéséért- így indít az MTI-ben megjelent közlemény. Változtatás nélkül idézzük.

Fri, 19 Oct 2018 14:04:00

Bővebben…

Elfogyott a türelem, 116 településről tűnhetnek el a kukásautók

A szemét viszont marad.

Fri, 19 Oct 2018 13:03:00

Bővebben…

Roham hűtőért, fagyasztóért, mosógépért: újraindul az Otthon melege program

Az új kiírásban a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást oszt szét a pályázók között.

Fri, 19 Oct 2018 12:41:00

Bővebben…

Részmunkaidő? A felső osztálybeli nőknek jó, a gyerekboomhoz kevés

A kormány úgy gondolja, ha több részmunkaidős állás lenne, a gyerekes nők előbb visszamehetnének dolgozni, és többen is vállalnának gyereket. A részmunkaidős állások viszont rosszul fizetnek, bizonytalanok, és még inkább a nőkre tolják a házimunka terheit.

Fri, 19 Oct 2018 12:05:00

Bővebben…

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

A parlament üvegzseb oldalán jelent meg, hogy az ÁSZ október 15-én szerződést kötött a Szenczi Divizor Kft.-vel a testület gazdálkodásának felügyeletére 28,9 milliós értékben.

Fri, 19 Oct 2018 11:45:00

Bővebben…

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

A most 7 millió új előfizetővel 137 milliósra dagadt nézőtábor ellenére a cash flow 3 milliárd dolláros mínuszban lesz idén.

Fri, 19 Oct 2018 09:59:00

Bővebben…

Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

A megrendelők kapkodnak az olyan munkaerőért, amilyenek az Auticon nevű cég autista alkalmazottai.

Sun, 21 Oct 2018 08:30:00

Bővebben…

Örül az aranyszakma Matolcsy húzásának

Miniszterelnöki utasításra a jegybank megtízszerezte az ország aranyát. A befektetési cégek szerint helyesen tette.

Fri, 19 Oct 2018 15:33:00

Bővebben…

Kiderült, 2020 után kiknek jár majd az 5 százalékos lakásáfa

Más változások is lesznek a jövő évi adórendszerben.

Fri, 19 Oct 2018 14:22:00

Bővebben…

Kitalálja, melyik évben járunk? Így köszönte meg az áramszolgáltató az állami kitüntetést

Az ELMŰ-ÉMÁSZ közleménye – Köszönetnyilvánítás Dr. Marie-Theres Thiell asszony állami kitüntetéséért- így indít az MTI-ben megjelent közlemény. Változtatás nélkül idézzük.

Fri, 19 Oct 2018 14:04:00

Bővebben…

Elfogyott a türelem, 116 településről tűnhetnek el a kukásautók

A szemét viszont marad.

Fri, 19 Oct 2018 13:03:00

Bővebben…

Részmunkaidő? A felső osztálybeli nőknek jó, a gyerekboomhoz kevés

A kormány úgy gondolja, ha több részmunkaidős állás lenne, a gyerekes nők előbb visszamehetnének dolgozni, és többen is vállalnának gyereket. A részmunkaidős állások viszont rosszul fizetnek, bizonytalanok, és még inkább a nőkre tolják a házimunka terheit.

Fri, 19 Oct 2018 12:05:00

Bővebben…

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

A parlament üvegzseb oldalán jelent meg, hogy az ÁSZ október 15-én szerződést kötött a Szenczi Divizor Kft.-vel a testület gazdálkodásának felügyeletére 28,9 milliós értékben.

Fri, 19 Oct 2018 11:45:00

Bővebben…

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

A most 7 millió új előfizetővel 137 milliósra dagadt nézőtábor ellenére a cash flow 3 milliárd dolláros mínuszban lesz idén.

Fri, 19 Oct 2018 09:59:00

Bővebben…

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

A boltosok nem számítottak ekkora rohamra, pedig tudni lehetett, hogy baj lesz.

Fri, 19 Oct 2018 08:57:00

Bővebben…

Taxiengedély hiánya és szabálytalan autó miatt büntettek limuzinosokat

Elfogadhatatlan műszaki állapotú autókkal, taxiengedély nélkül szállítottak utasokat a limuzinok, büntetett a kormányhivatal.

Fri, 19 Oct 2018 08:34:00

Bővebben…

Beperelte az eBay az Amazont, mert ellopta az eladóit

Az eBay vádjai szerint az Amazon munkatársai betörtek a levelezőrendszerükbe, és átcsábították az eladóikat.

Fri, 19 Oct 2018 08:34:00

Bővebben…

A lakástakarékok beszántása is a legszegényebbeket sújtja

Két nap alatt, hétfőről keddre döntött a Parlament arról az előterjesztésről, amivel a lakástakarékpénztár-betétek állami támogatását egy tollvonással megszüntette a kormányzat. Bár ez a lakhatási támogatás sem volt szociálisan célzott, mégis lehetőséget adott az alacsony jövedelműeknek is lakáskörülményeik javítására. A korszerűsítésre fordítható állami támogatások kezdenek nagyjából annyira kiszámíthatóvá válni, mint a lottó ötös.

Fri, 19 Oct 2018 08:11:00

Bővebben…

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

A filantróp üzletember a zöld technológiák európai elterjedését segítő startupot hozott létre.

Fri, 19 Oct 2018 07:50:00

Bővebben…

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Digitális alapokon működő éttermet üzemeltető vállalkozást vett fel értékpapírlistájára a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteken.

Fri, 19 Oct 2018 07:22:00

Bővebben…

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Számtalan esetben fordul elő, hogy a szerződni kívánó felek nem tudnak különbséget tenni a foglaló és az előleg között, ami akár súlyos károkat is okozhat nekik.

Fri, 19 Oct 2018 04:45:00

Bővebben…

Megszólalt a lakáslottó vezére: “Minket nem érintenek a törvényi változások”

Egy héttel a lakástakarékokra vonatkozó törvénymódosítási javaslat benyújtása előtt jelentette be a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (nok) új termékét, így évi négy helyett már tíz alkalommal fognak sorsolni. Kérdés, mit vásárolnak a nyertesek, ha nem lesz elég új építésű lakás. Török Béla, a Central NOK Zrt. vezérigazgatója, valamint három ügyfél – köztük két szerencsés nyertes – válaszolt lapunk kérdéseire.

Thu, 18 Oct 2018 12:50:00

Bővebben…

A kormány épp leépít, miközben Újbuda pluszfizetéssel enyhítené a munkaerőhiányt

Akár 30 ezer forinttal is többet kaphatnak a munkavállalók.

Thu, 18 Oct 2018 12:09:00

Bővebben…

Nem tudta, hogy csalónak adta el a cégét? Akkor is megbüntethetik

Nem lehet öt évre automatikusan eltiltani a kényszertörléssel megszűnő cégek vezetőit e tisztségtől – mondta ki az Alkotmánybíróság.

Thu, 18 Oct 2018 09:55:00

Bővebben…

GOOD DESIGN = GOOD BUSINESS – na de miért is?

Amikor Thomas Watson Jr. egykori IBM igazgató 1973-ban kijelentette, hogy good design = good business, még nem sokan értették, miről beszél. Mára egy általánosan elfogadott vélemény, hogy a designra költeni hosszú távon sokszorosan megtérülő befektetés. De mit jelent ez az egyes iparágak esetében, és hogy képes a design ennyire univerzális pozitív hatást kifejteni, ha a márkák sikeréről van szó?

Thu, 18 Oct 2018 09:31:00

Bővebben…

Hatszázmillió forint adót felejtett el befizetni két autókereskedő

Németországból hoztak be autókat Magyarországra, majd úgy intézték a papírokat, hogy ne kelljen adót fizetni.

Thu, 18 Oct 2018 07:50:00

Bővebben…

This RSS feed URL is deprecated

Mon, 22 Oct 2018 11:00:56

Bővebben…

Decemberben indul Elon Musk föld alatti vasútjának tesztverziója – Index

Egy hónapon belül, december 10-én megnyithat az Elon Musk-féle föld alatti vasút tesztalagútja – derült ki a milliárdos techvállalkozó Twitter-posztjaiból, amiről a Mashable számolt be. Az első alagút majdnem kész – tweetelte Musk hétfőn.

Mon, 22 Oct 2018 08:30:06

Bővebben…

A biztosítók tesznek keresztbe a szénerőműveknek – Napi.hu

Egyre kockázatosabb pénzügyi szempontból is a klímaváltozásban komoly szerepet játszó foszillis energiatermelőkbe fektetni. A biztosítók leépítik a portfóliójukban lévő szénipari társaságokat és már nem is biztosítják őket. Szabó Dániel, 2018. október 22.

Mon, 22 Oct 2018 05:20:00

Bővebben…

Elon Musk megvette a Fortnite-ot, hogy letörölhesse – Index

Az egész egy kamu hírrel kezdődött. Ez arról szólt, hogy Elon Musk annyira félt attól, hogy napjaink legnépszerűbb játéka, a Fortnite beszippantja a gyerekeit és örökké szűzek maradnak, hogy inkább letörölte az egészet és emiatt hálás lehet neki az …

Sun, 21 Oct 2018 14:14:41

Bővebben…

Ha ezek támadnak, biztos megbénulsz – Tőzsdefórum

A Princeton Egyetem kutatása szerint az otthoni eszközök elleni támadások révén akár az áramhálózatok is megbéníthatók. Hirdetés. A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek be botnet hálózatukba, hogy …

Sun, 21 Oct 2018 10:30:00

Bővebben…

Videó: ilyen az új Lamborghini Aventador – Formula.hu

Rengeteg aktív aerodinamikai elemmel rendelkezik az új Aventador SVJ, amely 77 lóereje mellett minden feladathoz alkalmazkodik – ezt mutatja be az alábbi videó is. mini hirdetés. Az ALA 2.0 (Aerodinamica Lamborghini Attiva) nevezetű aerodinamikai …

Mon, 22 Oct 2018 08:54:00

Bővebben…

Nagy dobásra készül az IKEA – NLCafé

Több mint 86 millió tonna műanyag található jelenleg a Föld óceánjaiban. IKEA szeretné megvédeni a bolygót a műanyag szennyezéstől, így a lakberendezési vállalat úgy döntött, csatlakozik a NextWave kezdeményezéséhez és felhasználja a műanyag …

Mon, 22 Oct 2018 09:59:22

Bővebben…

Az új Duster is megkapta pickup változatát, ám a megoldást ezúttal sem a Dacia szállította – Motor1.com Magyarország

Egyelőre nem tudni, hogy sorozatgyártásba megy-e a modell, mindenesetre a múlt történéseiből kiindulva jó esély mutatkozik rá. A valaha készült legelső Duster Pickup nem a Dacia vagy a Renault gyártósoráról gördült le, hanem egy román karosszériaépítő …

Sun, 21 Oct 2018 17:48:53

Bővebben…

96 ezer autót hív vissza az Opel, hogy lecseréljék a manipuláló vezérlést – 444.hu

A német közúti közlekedési hatóság elrendelte 96 ezer Opel visszahívását pénteken, mert a Volkswagen botrányban feltárt csaláshoz hasonló szoftverekkel készültek. A 2013 és 2016 között gyártott, Euro 6-os dízel Insignia, Cascada és Zafira modellek …

Fri, 19 Oct 2018 20:46:33

Bővebben…

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten – Világgazdaság

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 37 185,93 ponton zárt pénteken, 838,04 ponttal, 2,31 százalékkal erősödött az előző heti záróértékénél. A részvénypiac heti forgalma 62,73 milliárd forint volt, …

Sun, 21 Oct 2018 07:16:00

Bővebben…

Ford GT gyártása prolongálva – Autós Fórum

A Ford Motor Company ma bejelentette, hogy mintegy két évvel meghosszabbítja az ultranagy teljesítményű Ford GT gyártását, hogy kielégítse a vásárlók minden várakozást felülmúló érdeklődését.

Sun, 21 Oct 2018 15:45:00

Bővebben…