Üzlet

Sokat költöttek a magyarok a Tescóban, de nem eleget


A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat most tette közzé a tőzsdén negyedéves beszámolóját.

Fri, 15 Jun 2018 10:16:00

Bővebben…

Amit a NAV-bekötésről tudni akart, de nem merte megkérdezni!


Alig valamivel kevesebb, mint egy hónapjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek arra, 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezt a leghatékonyabban egy számlázó programon keresztül tudják megtenni, ami a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Ám ennek kapcsán még mindig egy sor kérdés foglalkoztatja az érintett vállalkozókat. Az alábbiakban ezekre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

Wed, 13 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Világos szabályozásokkal léphet elő Málta a világ kriptoközpontjává


Amióta a Bitcoin árfolyama bemutatta zuhanórepülését, a kriptovaluták hirtelen szitokszóvá váltak a befektetők között. Bár a piac azóta is virágzik, annak kockázatosságát ma már senki nem vitatja. Ennek fő oka pedig az, hogy a piaci körülmények nincsenek kellő mértékben szabályozva. Ezt a hiányosságot ismerte föl Málta, ahol először fogják szabályozni ezt a szektort, és ezáltal a világ kripto-központjává lép elő.

Tue, 12 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Hol jár az a kolléga, aki soha nincs az asztalánál?

Üres asztalokat talál az irodában, pedig mindenki bent van, csak éppen valahol máshol teszi a dolgát? A meetingekkel, külső tárgyalásokkal vagy hosszas konferenciabeszélgetésekkel teletömött modernkori irodista napirendjének és munkastílusának már nem elég a dedikált asztal, ennél jóval kreatívabb, rugalmasabb, ugyanakkor nyugodtabb munkakörnyezetre vágyik.

Fri, 08 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Madárvédelemtől a jövő energiájáig: hackathonok hoznak friss szemléletet a nagyvállalati gondolkodásban

Informatikus körökből indult, ma viszont már nagyvállalatok használják arra, hogy innovatív ötleteket vagy új munkaerőt gyűjtsenek. Utánajártunk a műfaj legfontosabb jellemzőinek, és megnéztük, milyen területeken hasznosítható a geekek maratonjából kifejlődött ötletgyár.

Thu, 07 Jun 2018 05:34:00

Bővebben…

Külföldi vagy egyedi számlázóprogramot használ? Júliustól meggyűlhet vele a baja

Alig egy hónap van hátra július 1-jéig, amikortól a vállalkozások az 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). A digitális megoldásoknál maradva erre a legjobb módszer a számlázóprogram, az ugyanis a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Bajban lehetnek azonban azok a vállalkozások, amelyek külföldi vagy túlságosan egyedi számlázóprogramot használnak. Lássuk, hogy miért.

Thu, 31 May 2018 05:29:00

Bővebben…

Az adóbevallástól a számlázásig – okos automatizmusok az állampolgárok szolgálatában

Mire jó a digitális ügyintézés az állami adminisztrációban? Mire jók az olyan okos automatizmusok, mint például egy számlázóprogramban a tömeges számlakiállítás, fizetési értesítés és a cégadatok automatikus kitöltése? Hogyan használható mindez arra, hogy egy ország állampolgárainak ügyintézését jelentősen meggyorsítsa és leegyszerűsítse? Gépek vezérelte intelligens megoldások a Baltikumtól Magyarországig.

Wed, 30 May 2018 05:25:00

Bővebben…

Hogyan működik a strómanrendszer?

A „stróman” szinte mindennapos kifejezéssé vált Magyarországon, egyre gyakrabban találkozunk ezzel a fogalommal. De mit is jelent tulajdonképpen? Hogyan működik a rendszer? Veszélyes, ha az üzletfelünk csak egy stróman a cégben? Fontos, hogy tudjuk ki a tényleges tulajdonos? Ezekre a kérdésekre adunk választ a cikkben.

Fri, 25 May 2018 11:35:00

Bővebben…

„Nem vagyok elég gazdag, hogy olcsón vásároljak!”

A címben szereplő mondat eredete ugyan bizonytalan, de szinte mindegy is, hogy egy angol milliomoshoz vagy valaki bölcs nagymamájához köthető. A lényeg az, hogy nagyon igaz. Összegyűjtöttük, melyek azok a termékek, amelyeknél a spórolás tulajdonképpen pénzkidobás.

Mon, 14 May 2018 10:30:00

Bővebben…

Így csökkentheti az online vállalkozása adóterheit

A digitális vállalkozások adózása a sokéves szabályozói próbálkozás ellenére még mindig nem tisztázott. Egy hónapja az Európai Bizottság összeállított egy tervezetet, amely talán rendet tehet az online világban. De mikor lehet ennek realitása? Tényleg fizetni fog a Facebook vagy a Google? Hogyan és hol érdemes most digitális céget alapítani? Ezekre kerestük a választ ebben a cikkben.

Thu, 03 May 2018 05:30:00

Bővebben…

Tudja, mitől lesz profi egy vállalkozó?

A profi vállalkozó érti és használja a 21. század digitális vívmányait. Így ugyanis több ideje jut azokra a dolgokra – a kreativitásra, a személyes kapcsolattartásra és az ötletelésre –, amelyeket a gépek soha nem fognak tudni elvégezni helyette.

Wed, 25 Apr 2018 10:18:00

Bővebben…

Tudta, hogy a banki adatai Facebook nélkül is veszélyben lehetnek!?

Svájc! – vágták rá mini-közvéleménykutatásunk résztvevői arra a kérdésre, mi jut az eszükbe a banktitokról, annak ellenére, hogy e sztereotípia lassan megszűnőben van. Többségünket inkább már az foglalkoztatja, hogy nem jutnak-e az adataink a beleegyezésünk nélkül illetéktelen kezekbe – ahogy az történt a Facebook 50 millió felhasználójával. Ezért jó tudni, hogyan derülhet fény legálisan a bizalmas, a hatóságok, céges versenytársak számára igen értékes banki adatainkra.

Mon, 09 Apr 2018 05:30:00

Bővebben…

Most kell igazán körültekintően üzleti partnert választani

Hetedével kevesebb nemfizetési eljárást kezdeményeztek 2017-ben Magyarországon, és csökkent a felszámolások és a kényszertörlések száma is. Ez mind nagyszerű hír, ám a cégeknek most kell igazán odafigyelniük a partnereikre, mert a pozitív eredmények ellenére a fizetési morál nem változott.

Thu, 22 Mar 2018 11:10:00

Bővebben…

Miből lesz a cserebogár? – 3 magyar startup útja a világpiacig

Tavaly nyáron hirdette meg a Telenor második Accelerate programját, amelyen keresztül a legígéretesebb magyar startupoknak nyújt támogatást, hogy a cégek minél előbb kiléphessenek a nemzetközi piacra. Az idei „évfolyam” három nyertesével beszélgettünk arról, hogyan segítette őket a nemzetközi telekommunikációs cég kezdeményezése.

Sun, 18 Mar 2018 19:02:00

Bővebben…

Nem a számlák mennyiségétől függ, hogy érdemes-e áttérni online számlázásra

A hazai vállalkozások tizede már online számlázóprogramot használ, mások meg azért válthatnak, mert a 100 ezer forint feletti áfa-tartalmú ügyleteket július 1-jétől kötelező lesz bejelenteni a NAV-nak – derül ki az eNET és a Számlázz.hu felméréséből.

Tue, 13 Mar 2018 06:02:00

Bővebben…

Vezérigazgatói felmérés: akiket csak az iparáguk húz fel, nemsokára bajban lesznek

Egyre magabiztosabbak a magyar cégvezetők, ha a saját vállalkozásuk jövőjéről kérdezik őket. Mivel most minden „rózsaszín”, kevesen foglalkoznak az évek óta problémás ügyekkel – mindenekelőtt a munkaerőhiánnyal –, pedig a lendület nem tart örökké. A PwC Magyarország szakértőit kérdeztük a friss vezérigazgatói felmérés tanulságairól.

Thu, 08 Mar 2018 13:00:00

Bővebben…

Lehet-e legálisan offshore cége?

Ma már nem lehet szitokszó az offshore Magyarországon sem, hiszen a hazai szabályok megváltozása kvázi elismerése annak, hogy egy offshore cég alapításának oka elsősorban nem az adóelkerülés. Mivel már az adóparadicsomok is szolgáltatnak adatokat más országoknak, annak sem kell félnie, aki üzleti partnerként kerül kapcsolatba egy offshore céggel.

Wed, 07 Mar 2018 06:02:00

Bővebben…

Csak a fizetésért jár be a munkaerő? 8 tipp, hogy ne így legyen

Vezetőként hogyan tudjuk csökkenteni a fluktuációt, hogyan biztosíthatjuk apró változtatásokkal a dolgozók egészségvédelmét és elégedettségét?

Wed, 28 Feb 2018 06:02:00

Bővebben…

Ezekkel a készségekkel garantált a siker a digitális világ munkaerőpiacán

A digitalizáció korában egyre több munkakör működését változtatják meg az azokat kiszolgáló, egyre fejlettebb eszközök és rendszerek. Ez a modernizáció nem csak új feladatokat és felelősségi köröket eredményez, de a munkaadók elvárásait is megváltoztatja a munkavállalók felé és fordítva.

Mon, 26 Feb 2018 11:07:00

Bővebben…

A digitalizáció tényleg elveszi a könyvelők munkáját?

Életünk valamennyi területén gőzerővel tör előre a digitalizáció, megkönnyítve ezzel ügyes-bajos dolgaink elintézését, miért pont a könyvelés lenne ez alól a kivétel? De vajon kell-e félniük a könyvelőknek attól, hogy a kézi számlázásról elektronikusra való áttérés miatt nem lesz munkájuk? Utánajártunk, hogy e félelem mennyire megalapozott a szakmában, hogyan alakítja át a digitalizáció a könyvelők munkáját, változtatja meg feladataikat, milyen új készségeket kíván meg tőlük és hol tartanak a változáshoz való alkalmazkodásban.

Fri, 23 Feb 2018 11:10:00

Bővebben…

Két buszsofőr versenyzett a 83-as főúton, az egyik videóra vette

Az egyik távolsági busz nem engedte előzni a másikat. A hátul haladó busz vezetője fél kézzel tartotta a kormányt, a másikkal a telefonját, és felvette, ami az úton történik.

Thu, 21 Jun 2018 17:58:00

Bővebben…

Jött a vonat, de felnyílt a sorompó a 2014-ben felújított vasútvonalon

A 86 milliárdból felújított vasútvonal 15,5 milliárdos biztosítóberendezései rendszeresen meghibásodnak, emiatt a vonatok sokat késnek, de most a sorompó is nyitva maradt egy elrobogó vonat előtt.

Thu, 21 Jun 2018 16:19:00

Bővebben…

Mint a filmekben: autós üldözés Budakalászon, árokban végezte a rendőrök elől menekülő

Körözött személyautóra lettek figyelmesek a városrendészek, melynek sofőrje megpróbált meglépni a kiérkező rendőrök elől.

Thu, 21 Jun 2018 14:21:00

Bővebben…

Új játékszere van Donald Trumpnak? Egy elég titokzatos monstrum kíséri az elnököt

A héten lett igazán gyanús valakinek, hogy egy új jármű került be az elnöki autókaravánba. A konvoj éppen Washington DC-n haladt át, amikor felfigyeltek a látványosan nagy, fekete, kupolás járműre.

Thu, 21 Jun 2018 13:22:00

Bővebben…

Megdőlt a román sebességrekord, 276 km/h-nál fotózták le a rendőrök az Audi R8-ast

A román rendőrök szerint a modern autók már annyira hangszigeteltek, hogy a sofőrig nem jutott el, miért veszélyes a gyorshajtás.

Thu, 21 Jun 2018 12:16:00

Bővebben…

Izgalmas kis méregzsák: jön az Audi S1

Egy kicsit még várnunk kell rá, de már javában készül a frissen bejelentett A1 kőkemény sportverziója.

Thu, 21 Jun 2018 11:21:00

Bővebben…

Itt egy fontos változtatás a jogosítvány megszerzésénél

Júliustól a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak.

Thu, 21 Jun 2018 10:15:00

Bővebben…

A végén még nálunk is lesz BMW 1-es szedán?

Alapvetően csak Kínának szánták a legkisebb bajor limuzint, de most kiengedik a világba.

Thu, 21 Jun 2018 09:26:00

Bővebben…

HÉV alá szorult embert mentenek Budakalásznál

Az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Thu, 21 Jun 2018 08:40:00

Bővebben…

Kiderült, mi okozhatta Berettyóújfalunál a két kamion frontális ütközését

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Thu, 21 Jun 2018 08:22:00

Bővebben…

Hivatalos: íme a szemrevalóra sikeredett, dízel nélkül támadó új Volvo S60

A kínai tulajdonban lévő svéd márka ígéretéhez híven az Egyesült Államokban leplezte le legfrissebb modelljét.

Thu, 21 Jun 2018 07:21:00

Bővebben…

Kigyulladt egy autó az M3-ason, egy sávon halad a forgalom

A Hatvan felé vezető oldalon, a kerekharaszti lehajtó közelében történt a tűzeset.

Thu, 21 Jun 2018 07:05:00

Bővebben…

Ha ezeket a pontokat betartja, nagyjából megtette, amit egy autósnak nyaralás előtt kell

Még mindig az autós nyaralás a legnépszerűbb a magyarok körében. Érdemes egy kicsit felkészülni rá.

Thu, 21 Jun 2018 06:21:00

Bővebben…

Kijöhetett egy kicsit a házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd

Nagyszülője temetése miatt kapott eltávozási engedélyt a házi őrizetből M. Richárd.

Thu, 21 Jun 2018 05:26:00

Bővebben…

A nap videója: Így rángatta meg az úton közlekedő autókat az erős földrengés

Japánban igen gyakoriak a földrengések, néhány napja is volt egy erősebb, melynek hatását többek közt autók fedélzeti kamerái is rögzítették.

Thu, 21 Jun 2018 04:41:00

Bővebben…

Videóra vették, ahogy porrá ég a kocsijuk az M5-ösön

A szerb férfi és utasa Bécsbe tartott, amikor észrevették, hogy füst jön ki a motorházból. Csak annyi idejük volt, hogy magukhoz vegyék pénzüket és útlevelüket, mielőtt az autó teljesen lángba borul.

Wed, 20 Jun 2018 18:00:00

Bővebben…

Jönnek a nagy lezárások a Red Bull Air Race miatt

Sok lesz a terelés és zárás Budapest belvárosában, több tömegközlekedési járat menetrendje is változik.

Wed, 20 Jun 2018 17:42:00

Bővebben…

Van egy stílusa egy ilyen 100 éves Harley-Davidson biciklinek

A Harley-Davidson lényegében szinonimája az amerikai motoroknak. Pedig csodás kerékpárokat is gyártottak.

Wed, 20 Jun 2018 16:54:00

Bővebben…

Mi van itt? A Ford a VW-vel, az Audi a Hyundai-jal szövetkezett

Az autóipar meghatározó szereplői különbőző stratégiák mentén bútoroznak össze.

Wed, 20 Jun 2018 15:26:00

Bővebben…

A nap videója: a motoros, aki elől minden autós lehúzódna a forgalomban

A thaiföldi motoros után nemcsak, hogy mindenki megfordul, de valószínűleg a kellő tiszteletet is megkapja az utakon.

Wed, 20 Jun 2018 13:26:00

Bővebben…

77 évesen szerzett gyógyszerkiadó szakasszisztensi bizonyítványt Mák Istvánné

A több évtizede a szakmában dolgozó Mák Istvánné azt mondta: nem volt számára kérdés, hogy tanulni fog újra, csak azt kellett megoldania, hogy minden hétfőn eljusson az oktatásra Budapestről Debrecenbe.

Thu, 21 Jun 2018 17:25:00

Bővebben…

Megszűnik egy magyar focicsapat a pénzhiány miatt

Ritka, de ilyen is megtörténhet: megszűnik egy NB II.-es futballklub.

Thu, 21 Jun 2018 16:09:00

Bővebben…

Mészáros Lőrinc az állatkertbe is betette a lábát

Csaknem 400 millió forintért teheti rendbe a győri állatkertet, közbeszerzésen nyerte a pénzt.

Thu, 21 Jun 2018 14:48:00

Bővebben…

Pintér Tibor húszmillió forintra biztosította a testét

Minden pénzt megér?

Thu, 21 Jun 2018 14:21:00

Bővebben…

Kizárták Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit a zsíros állami megbízásból

Rogán Antal hivatala hirtelen rájött, hogy Rogán Antal szomszédja nem is indulhatott volna a kommunikációs tenderen.

Thu, 21 Jun 2018 14:20:00

Bővebben…

A matuzsálemek maradnak, kétéves elektromos buszt viszont leselejtez a BKV

Három buszt töröl állományából a BKV csütörtökön, ezek között egy harmincéves Ikarus sem található, egy alig több mint kétéves magyar elektromos busz azonban igen.

Thu, 21 Jun 2018 13:38:00

Bővebben…

Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t

De nem a hétvégi versenyt, hanem a jövő évit akarnák így megakadályozni.

Thu, 21 Jun 2018 12:44:00

Bővebben…

Annyi benzint vett az állam, amennyivel többször el lehetne utazni a Napig

A Mol tette a nyertes ajánlatot.

Thu, 21 Jun 2018 12:42:00

Bővebben…

Cégjáték a kastélyban: helyi földesurakkal üzletel Bélmegyeren Mészáros Lőrinc

Bélmegyeri földesurakkal alapított új vállalkozást Mészáros Lőrinc Ökoland Fehérhát Kft. néven gabonafélék termesztésére, 10 millió forintos alaptőkével.

Thu, 21 Jun 2018 12:21:00

Bővebben…

Sok dolgozó veszíthet a cafeteria radikális változtatása miatt

A cégek hetede nem is adna semmit az adóváltozások után értelmetlenné váló juttatások helyett.

Thu, 21 Jun 2018 12:17:00

Bővebben…

Ez ám a siker: a vágyott 800 ezer helyett 7 ezer nyugdíjas dolgozik

Jövőre már nyugdíjas-szövetkezeti tagság sem kell ahhoz, hogy egy idős dolgozhasson akár a korábbi munkahelyén, akár máshol. Ezzel a szövetkezetek lényegében lehúzhatják a rolót.

Thu, 21 Jun 2018 12:00:00

Bővebben…

Schobert Norbi eteti az Újpest focistáit

Az Update Low Carb Zrt. a Magyar Kupa-címvédő Újpest FC labdarúgóklub élelmiszer-beszállítója, egyben stratégiai főtámogatója lett. Rubint Réka unokahúgának köszönhető a biznisz.

Thu, 21 Jun 2018 11:55:00

Bővebben…

Ilyen se volt még: Matolcsy alapítványainak orrára koppintott az ÁSZ

A hat alapítványból három számviteli törvényt sértett.

Thu, 21 Jun 2018 11:45:00

Bővebben…

Felfüggesztették a Richter romániai nagykereskedelmi vállalatának működését

A romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatósága (ANMDM) csütörtöki hatállyal felfüggesztette a Richter Gedeon Nyrt. helyi nagykereskedelmi leányvállalatának működését a helyes nagykereskedelmi gyakorlat (Good Distribution Practic) előírásainak megsértése miatt.

Thu, 21 Jun 2018 11:39:00

Bővebben…

Két-három éven belül jöhet az újabb válság?

Megnőtt az esélye egy újabb komoly kiigazításnak vagy a világgazdasági növekedés lassulásának – véli Keishi Hotsuki, a Morgan Stanley befektetési bank kockázatkezelési igazgatója.

Thu, 21 Jun 2018 11:18:00

Bővebben…

Egyre nagyobb kihívás újat mutatni

A vállalatok és az online befolyásolók közötti, marketingcélú együttműködések egyre népszerűbbek. Mindenki számára meggyőzőbb, ha céges közlemény helyett kedvenc vloggere mutatja be, miért érdemes valamelyik tévécsatornát nézni, vagy miként újíthatja fel a lakását hitelből.

Thu, 21 Jun 2018 11:15:00

Bővebben…

Potencianövelés, gyors fogyás, fiatalodás? Több százmillió forint értékben vont be csodatermékeket a Nébih

Az elmúlt időszakban több mint 1200 e-kereskedelmi vállalkozást vizsgált a fogyasztóvédelem, köztük az úgynevezett csodát ígérő termékeket forgalmazókat is.

Thu, 21 Jun 2018 10:43:00

Bővebben…

Még nagyobb lehet Tiborcz üveghegye a Dunakanyarban

Megnövelte a beépíthetőség mértékét, és csökkentette a zöldfelület előírt arányát a Dunakanyar egyik pontján a visegrádi önkormányzat. A képviselő-testület ezzel gyakorlatilag bedőlt Tiborcz István cége ígéretének, miszerint a 195 szobás szálloda és az 1700 négyzetméteres wellnessépület mellett közparkot, valamint kerékpáros-pihenőhelyet is épít a 11-es út mellett.

Thu, 21 Jun 2018 10:20:00

Bővebben…

Fertőzött streamekkel és hamis nyereményjátékokkal vernek át a vb-csalók

Az előrejelzéseknek megfelelően már meg is jelentek a tornához kapcsolódó konkrét átverések, amelyek között a hamis mezek, a fertőzött stream oldalak és a mesés nyereményeket ígérő lottósorsolás is megtalálható.

Thu, 21 Jun 2018 10:13:00

Bővebben…

Gluténmentes tésztákat tesztelt a Nébih, itt az eredmény

Meg is kóstolták a spagettiket.

Thu, 21 Jun 2018 10:08:00

Bővebben…

Felére csökkenhet az adónemek száma – de még nem érdemes örülni

Az adóügyekért felelős államtitkár nyilatkozott a Figyelőnek, azt is elmondta, miért nem tervezi a kormány az áfa csökkentését.

Thu, 21 Jun 2018 09:15:00

Bővebben…

Kedvező hitelt kaphatnak társadalmi vállalkozások és civil szervezetek

A garanciát az EU bankja nyújtja.

Tue, 19 Jun 2018 11:46:00

Bővebben…

Elfeketülhet a gazdaság, ha az unió nem hosszabbítja meg a fordított áfát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint mindent meg kell tenni azért, hogy a fordított áfa lehetősége megmaradjon az Európai Unión belül, különben megint azok kerülnek versenyelőnybe, akik feketén értékesítenek.

Tue, 19 Jun 2018 08:53:00

Bővebben…

Online számlázás: elindult a regisztráció a NAV oldalán

Már nem csak tesztüzemben érhető el a július elsejétől kötelező rendszer.

Mon, 18 Jun 2018 13:35:00

Bővebben…

Lasszóval kell fogni a tapasztalt és megbízható munkaerőt a kkv-knál

Hiába a csökkenő munkanélküliség, a KSH legutóbbi adata szerint rohamtempóban növekszik a betöltetlen pozíciók száma. Tapasztalt és megbízható munkaerőt találni a legnagyobb kihívás.

Mon, 18 Jun 2018 12:00:00

Bővebben…

Majdnem minden második, külföldön munkát kereső magyar bedőlne a kamuhirdetéseknek

„Könnyű fizikai munka azonnali kezdéssel Nyugat-Európában! Rendkívül magas fizetés, szállás, ellátás és kiutazás biztosított, nyelvtudás és szaktudás nem szükséges. Jelentkezni a jolfizetokulfoldimunka@freemail.hu e-mail-címen lehet.” Ön jelentkezne erre az álláshirdetésre? Szinte minden második magyar megtenné. Az építőipari munkákat keresők vannak a legnagyobb veszélyben.

Mon, 18 Jun 2018 11:44:00

Bővebben…

Július elsején innen és túl

Hogyan készüljünk rá és mi lesz utána? Egy csokorba szedtük és megválaszoltuk a NAV-bekötéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket

Mon, 18 Jun 2018 11:30:00

Bővebben…

Így bukhatnak el a kkv-k 400 milliárd forintot – elképesztő, milyen hibákat vétenek a cégek a pályázásnál

Átjelentkező munkaerő, rossz logó, pocsék fényképek – banális hibák miatt bukják el a cégek a pályázati pénzeket. A Via Credit most összefoglalta azokat a jellemző hibákat, amelyek egy uniós pályázatnál akár egy projekt teljes támogatási összegének elvesztésével is járhatnak.

Mon, 18 Jun 2018 08:35:00

Bővebben…

Gyalogos futárszolgálat indult Budapesten – Ön rendelne ilyet?

A stílusosan Gyalog Galoppnak keresztelt cég gyalog és tömegközlekedéssel garantálja az expressz szállítási időket.

Fri, 15 Jun 2018 08:54:00

Bővebben…

A szappanadagolóiról ismert vállalkozó fog 110 millióért labdafogó hálókat szállítani az MLSZ-nek

A régi és jól menő, intézményekben használt szappanadagolóiról szinte mindenki által ismert Merida Kft. tulajdonosának másik cége, a Rado Central Kft. nyerte el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tenderét.

Thu, 14 Jun 2018 12:29:00

Bővebben…

Ezt sütötték ki a kelet-európai pékek az áruházláncok terrorja ellen

Memorandumot írnak a pékek a tisztességtelen piaci magatartás ellen.

Wed, 13 Jun 2018 11:52:00

Bővebben…

Amit a NAV-bekötésről tudni akart, de nem merte megkérdezni!

Alig valamivel kevesebb, mint egy hónapjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek arra, 1 millió helyett már a 100 ezer forintnál nagyobb összegű általános forgalmi adót (áfa) tartalmazó ügyleteiket is kötelesek lesznek bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezt a leghatékonyabban egy számlázó programon keresztül tudják megtenni, ami a számla kibocsátásakor automatikusan, az interneten keresztül képes beküldeni a számla adatait a NAV rendszerébe. Ám ennek kapcsán még mindig egy sor kérdés foglalkoztatja az érintett vállalkozókat. Az alábbiakban ezekre próbálunk megnyugtató válaszokat adni.

Wed, 13 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Világos szabályozásokkal léphet elő Málta a világ kriptoközpontjává

Amióta a Bitcoin árfolyama bemutatta zuhanórepülését, a kriptovaluták hirtelen szitokszóvá váltak a befektetők között. Bár a piac azóta is virágzik, annak kockázatosságát ma már senki nem vitatja. Ennek fő oka pedig az, hogy a piaci körülmények nincsenek kellő mértékben szabályozva. Ezt a hiányosságot ismerte föl Málta, ahol először fogják szabályozni ezt a szektort, és ezáltal a világ kripto-központjává lép elő.

Tue, 12 Jun 2018 05:25:00

Bővebben…

Újszülött fiával a hordozókendőben építette fel az anyuka milliárddolláros bizniszét

Egy munkanélküli férj, összesen 500 dollárnyi megtakarítás, és egy vége felé közeledő veszélyeztetett terhesség – így vágott neki Kendra Scott az ékszertervezésnek.

Mon, 11 Jun 2018 10:10:00

Bővebben…

Itt a gondolattal irányítható autó, egy menekült nő agykutató cége jegyzi

Tan Led Vietnamból menekült Ausztráliába négyéves korában. A2011-ben alapított, Emotiv nevű agykutató cége által fejlesztett Forma–1-es versenyautót egy mozgásképtelen pilóta vezette gondolatai segítségével. Videó.

Fri, 08 Jun 2018 11:37:00

Bővebben…

Pánik helyett: ezt tegye, ha a webáruháza kifogy egy termékből

Minden internetes kereskedővel előfordult már, hogy olyan termék iránt ugrik meg hirtelen a kereslet, melyet csak hébe-hóba rendelgettek addig. Nem elég, ha gyorsan rendel belőle, fogadja meg a tartalommarketing-specialista tanácsait is.

Fri, 08 Jun 2018 10:58:00

Bővebben…

Berágtak a nyilvánosságra a Styl ruhagyár befektetői

A Styl ruhagyár Szombathely egyik legrégebbi üzeme, világmárkák kollekciót is varrják itt. Tavasszal 400 család megélhetése került veszélybe, és egy fideszes képviselő is lemondott az ügy miatt.

Fri, 08 Jun 2018 10:30:00

Bővebben…

Elkészült a nők karrierjéért legtöbbet tevő világhírű cégvezetők listája. Kár, hogy nagyítóval kell keresni a nőket rajta

A Comparably két kategóriában végzett felmérést: az egyikben azt vizsgálták, kik azok a cégvezetők, akik a legtöbbet tesznek a munkahelyi diverzitásért, míg a másikban arra kerestek választ, kik támogatják a legjobban a nők karriertörekvéseit a cégnél.

Fri, 08 Jun 2018 09:45:00

Bővebben…

Startupok, befektetők, irány Lengyelország!

Miközben mi, innen Budapestről arról fantáziálunk, hogy majd a magyar főváros lesz az európai startupok szívcsakrája, lengyel barátaink szép csendben megelőznek minket. Hiába. Azért számít valamit a közel 40 milliós lélekszám, a 120 kockázati tőkés, a 420 üzleti angyal és a közel 3000 aktív startup.

Fri, 08 Jun 2018 09:30:00

Bővebben…

Elképesztő összegeket hagytak külföldön a magyar bevásárlóturisták

2018 első negyedévében a bevásárlási céllal külföldre utazó magyarok 25, tavaly összesen 100 milliárd forintot költöttek a határon túli boltokban. Most viszont fordul a kocka, reménykedhetnek a hazai vállalkozások.

Fri, 08 Jun 2018 08:56:00

Bővebben…

This RSS feed URL is deprecated

Thu, 21 Jun 2018 18:01:02

Bővebben…

Infláció – Az olajár az oka mindennek – Népszava

Már a jegybank is elismeri, még a nyár folyamán elérhetjük a 3 százalékos inflációs küszöböt. Az euró árfolyama csütörtökön már 326 forint körül járt, s közelít a történelmi mélyponthoz. Már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) stábja is tényként könyveli el

Thu, 21 Jun 2018 16:13:18

Bővebben…

Jön a hibrid Toyota Camry – Formula.hu

Toyota vadonatúj zászlóshajója 2019 első negyedévétől lesz elérhető Európában, érkezésével pedig nem csak a magánvásárlók piacán hozhat új, környezetbarát alternatívát a szegmensben, de alaposan átrajzolhatja a flottapiacot is. mini hirdetés. A világ …

Thu, 21 Jun 2018 11:35:09

Bővebben…

Lemondott az Intel elnök-vezérigazgatója – HWSW

Kollégájával folytatott viszony miatt azonnal távozik az Intel éléről Brian Krzanich. A vállalat irányítását ideiglenesen a pénzügyi igazgató veszi át. hirdetés. Bombaként robbant a hír, hogy bő öt évet követően távozik az Intel elnök-vezérigazgatói

Thu, 21 Jun 2018 14:40:38

Bővebben…

Rengeteget kerestek a németek a görög válságon – Napi.hu

Németország masszívan profitált Görögország válságából – mondta el a jelentést kikérő Zöldek párt képviselője, Sven-Christian Kindler az AFP-nek a 444 szerint. Soha nem látott ellenféllel kerülhet szembe az EU. A pénzügyminisztériumi dokumentumból az …

Thu, 21 Jun 2018 17:42:00

Bővebben…

Kegyetlen kínzókamrát nyitottak az Audi győri gyárában – Origo

Az Antarktisz és a Szahara beköltözött az Audi Hungariához: mostantól új klímakamra áll a magyar mérnökök rendelkezésére. Az új klímakamrában valamennyi Győrben készült modellt tudják vizsgálni -40 és +80 Celsius-fok közötti …

Thu, 21 Jun 2018 12:28:00

Bővebben…

Sok dolgozó veszíthet a cafeteria radikális változtatása miatt – hvg.hu

A cégek hetede nem is adna semmit az adóváltozások után értelmetlenné váló juttatások helyett. A dolgozók hetede bukhatja eddigi plusz juttatásait amiatt, hogy jövőre a kormány elvonja a legtöbb cafeteriának járó adókedvezményt – derül ki abból a …

Thu, 21 Jun 2018 12:17:00

Bővebben…

Tiltakoznak a szakszervezetek a cafetéria tervezett bedarálása ellen – Pénzcentrum

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma azonnali összehívását indítványozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy a cafetéria kapcsán tervezett változásokról érdemi konzultáció folyhasson. Tiltakozik a Magyar Szakszervezeti …

Thu, 21 Jun 2018 14:30:41

Bővebben…

Itt a friss jelentés: 340 ezer forint felett a magyar átlagkereset – Pénzcentrum

2018. áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január-áprilisban a bruttó átlagkereset 322 400 forint, a nettó átlagkereset 214 400 forint volt, mindkettő egyaránt 12,4 százalékkal

Thu, 21 Jun 2018 09:32:43

Bővebben…

Olyat tett a Volvo, amire évtizedek óta nem volt példa – Origo

A Volvo igen merész lépére szánta el magát az új S60-nal, hosszú idő után ugyanis ez lesz az első típusa a kínai kézben lévő márkának, amit nem lehet majd dízelmotorral rendelni. Kizárólag kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotorok vannak a …

Thu, 21 Jun 2018 14:18:00

Bővebben…

A Mercedes lett Trump első áldozata – a cég is aggódik – Napi.hu

A Daimler figyelmeztetést adott ki, hogy idei nyeresége várhatóan kisebb lesz a tavalyinál, elsősorban az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború kedvezőtlen hatásai miatt. Ezzel a Mercedeseket gyártó cég az első olyan nagy társaság, amely …

Thu, 21 Jun 2018 13:58:07

Bővebben…